Connect with us
Superstiții de Mărțișor din toate zonele țării. Tradiții și obiceiuri de 1 Martie din toata Romania!

Știri

Ce să faci și ce să nu faci de 1 martie ca să ai noroc! Iată cum ar trebui să porți CORECT mărțișorul ca să îți meargă bine

A oferi un mărțișor sau o floare unei tinere nu este ceva demodat: obiceiul continuă să fie unul la modă și în zilele noastre. Există însă zone din România în care de 1 Martie, pe lângă oferirea mărțișorului, există și alte obiceiuri și superstiții extrem de interesante.

Ce sa nu faci de 1 martie!

MARTISORUL NU SE DA JOS DE LA MANA! MĂRȚIȘORUL ȚINE DEPARTE DEOCHIUL DACĂ E PURTAT TOATĂ LUNA

În Muntenia se crede că a purta mărțișorul toată luna martie ține departe deochiul sau energiile negative pentru tot restul anului.

Nu este bine sa dai jos martisorul pe care l-ai primit si se pastreaza toata luna pentru a aduce noroc.

Top 5 superstiții de Mărțișor din toate zonele țării:

LOCUL 5: FEMEILE SE SPALĂ PE FAȚĂ CU APĂ DE PLOAIE
În zona Bihorului, tinerele se spală pe față cu apă de ploaie în dimineața de 1 Martie, pentru a fi frumoase toată viața și sănătoase. Dacă nu plouă în ziua de 1 Martie, este bine ca apa de ploaie să fie strânsă din timp pentru această zi.

LOCUL 4: MĂRȚIȘOAELE SE POARTĂ PÂNĂ APAR BERZELE

Întoarcerea berzelor este momentul-cheie în care femeile pot renunța la mărțișorul primit de 1 Martie. Până ce văd prima barză, acestea sunt nevoite să lase mărțișorul la piept, iar în momentul în care zboară o barză deasupra lor, să ”arunce” mărțișorul în aer legat de un balon. Acest lucru este făcut pentru fertilitate, frumusețe și prosperitate.

LOCUL 3: MĂRȚIȘOARELE SE LEAGĂ DE TRANDAFIRI

În anumie zone din Moldova, după ce mărțișorul nu mai este purta, se leagă de un fir de trandafir pentru chemarea norocului. Se pot lega firele de ață roșii și albe și de primul pom care înflorește în curte sau în fața casei.

LOCUL 2: MĂRȚIȘORUL ALUNGĂ BLESTEMELE

În mai multe sate din Transilvania, mărțișorul se leagă la poarta casei pentru a alunga spiritele rele și fantomele celor decedați care bântuie satul.

LOCUL 1: FETELE CARE SE SPALĂ CU APĂ DE FRAGI SE MĂRITĂ

În Banat există obiceiul ca în ziua de 1 Martie fetele să se spele pe față cu apă scursă de pe frunzele de fragi din pădure pentru a-și crește șansele de măritiș.

Andrei Petrescu este redactor Huff.ro, colaboreaza cu site-ul de 6 ani. Poate fi contact pe adresa andrei@huff.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top