Șoferii din Capitală, verificați în trafic. Amenzi de aproape 100.000 lei într-o singură noapte

06.06.2020
Șoferii din Capitală, verificați în trafic. Amenzi de aproape 100.000 lei într-o singură noapte

Poliţiştii de la Brigada Rutieră au ieşit în stradă în noaptea de vineri spre sâmbătă şi i-au verificat pe şoferi. Au dat amenzi de aproape 100.000 lei și au reținut 25 de permise.

În urma raziei Brigăzii Rutiere s-au dat 115 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 89.000 lei și au fost reținute 25 permise de conducere, din care 8 pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, 9 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 4 pentru infracțiune, 2 pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului electric, 1 pentru nerespectarea semnalului de oprire efectuat de polițistul rutier și 1 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor care au acest drept.

De asemenea, au fost retrase 15 certificate de înmatriculare și 2 plăcute cu numărul de înmatriculare.

Polițiștii rutieri au întocmit 4 dosare de cercetare penală, 3 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice și 1 pentru refuz de recoltare a probelor biologice.

Spre exemplu, un bărbat în vârsta de 42 de ani a condus beat pe b-dul. Basarabia. Alcooltestul a indicat o valoare de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la sediul I.N.M.L pentru recoltarea probelor biologice. Pentru că a înjurat ziariștii, a fost amendat cu 800 lei. Totodată, mașina pe care o conducea nu avea inspecția tehnică periodică, motiv pentru care a fost amendat cu 1.305 lei.

Un alt bărbat în vârsta de 38 de ani a fost prins beat pe str. Valter Mărăcineanu, Alcooltestul indicând 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.