Connect with us
Concert Grigore Leșe de Ziua Culturii Române, pe 15 ianuarie 2017. Evenimentul va avea loc în sala „Amza Pellea”

Stil

Concert Grigore Leșe, pe 15 ianuarie 2017

Concert Grigore Leșe de Ziua Culturii Române, pe 15 ianuarie 2017. Evenimentul va avea loc în sala „Amza Pellea” a Teatrului Național din Craiova. Concertul se confundă cu ziua aniversară a lui Mihai Eminescu. Se împlinesc 167 de ani de la nașterea celui mai mare poet român.

Concert Grigore Leșe – muzică și carte

Celebrul interpret și expert de muzică tradițională este primul invitat al scriitorului Nicolae Coande. Cei doi vor dialoga în cadrul proiectului „Întâlnirile SpectActor”. Deși este renumit pentru cariera sa muzicală, Grigore Leșe este și autor de carte. În 2013, el publica „Acum ştiu cine sunt: Însemnări şi aduceri aminte”. În urma concertului, volumul va putea fi achiziționat și semnat de marele artist.

Citește și: Concerte Revelion 2017 în aer liber. Unde vă puteți distra în noaptea dintre ani

„Am scris cartea să mă arăt prin cuvânt, să spun că pe lume sunt oameni hâzi şi oameni mândri. Că viaţa mea continuă să fie o poveste şi nu vreau să îmbătrânesc degeaba. Că nu putem trăi în prezent invocând tot timpul trecutul, că trebuie să ai rădăcini. Am vrut să spun că viaţa îţi roade inima, că muzica nemăsurată ţine lumea, că dragostele nu-s furate şi trăiesc până la moarte. Că lumea e legată cu lanţuri şi lăcăţi, că lumea asta e cu dovezi, în tine să nu te-ncrezi. Înainte de a mă cunoaşte a trebuit să mă risipesc. M-am risipit în muncă să nu ştiu cine sunt. Acum ştiu cine sunt. Şi am vrut să spun că un muzician poate scrie bine.” – Grigore Leșe

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top