Connect with us
Tradiții de Revelion. Ce e bine să faci în noaptea dintre ani

Spiritualitate

Tradiții de Revelion. Ce e bine să faci în noaptea dintre ani

Mai este vorba doar de o chestiune de timp până când vom intra în noul an. Dacă 2020 a fost un an greu, care ne-a testat limitele și ne-a adus în situații neplăcute, să sperăm că noul an va fi unul mai bun, care ne va aduce surprize plăcute. Află de ce tradiții trebuie să ții cont de Revelion pentru a te asigura că îți va merge bine tot anul și ce e bine să faci în noaptea dintre ani pentru a ține norocul aproape de tine.

Superstiții de Revelion

Se spune că de Revelion este bine să petreci, pentru a intra în noul an cu veselie. Având în vedere situația actuală și restricțiile de care trebuie să ținem cont, nu vom putea participa la petreceri mult prea mari, ca în anul trecut, ci vom sta acasă, alături de familie.

La miezul nopții e bine să ne punem o dorință și să ciocnim un pahar de șampanie, ceea ce ne va aduce noroc. Mai mult, trebuie să facem zgomot, pentru a alunga toate spiritele rele sau chiar să purtăm în buzunar o căpățână de usturoi.

De asemenea, în Ajun de Anul Nou se merge cu colindul, cu Pluguşorul şi cu jocurile cu măşti: capra, ursul, căluţul şi cerbul. Se zice că trebuie să primim în casă acei colindători, pentru a avea noroc tot anul. Dacă îi izgonim sau nu le deschidem ușa, vom fi urmăriți de ghinion și nu ne vom mai putea pune în aplicare planurile.

De altfel, este bine să mănânci mai multe alimente specifice în seara de Revelion, precum pește, respectiv păstrăv, ca să fii iute şi curat ca el, dovleac, pentru stabilitate, statornicie, ori boabe de struguri, 7 sau 12, pentru a avea relații bune cu semenii tăi și pentru a evita scandalurile.

Mai mult, de revelion este vine să te săruți sub vâsc. Se spune că cei care se sărută sub vâsc în noaptea dintre ani vor ajunge să facă o familie frumoasă și niciodată nu se vor despărți, indiferent de obstacolele pe care le întâlnesc în drumul lor.

În noaptea dintre ani e bine să ai bani în buzunar, pentru ca anul ce urmează să fie unul prosper și plin de reușite. Nu contează suma, ci ideea în sine. De asemenea, casa trebuie să fie foarte curată înainte de ora 00.00. pentru ca anul nou să te prindă ordonat și la fel să fie și următoarele 12 luni pentru tine: organizate și productive.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top