Connect with us
VREMEA se STRICĂ. ANM a anunțat PLOI TORENȚIALE și GRINDINĂ

Vremea

Cod Galben de furtuni marți dimineață! Avertizarea ANM

Marți sunt așteptate ploi pe arii extinse în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania. Totodată, vor fi ploi locale în zonele de sud și sud-est.

Conform prognozei ANM, sunt așteptate azi descărcări electrice, iar local, căderi de grindină. În cea mai mare parte a țării, vântul va sufla moderat, iar temperaturile vor ajunge la valori anormal de mari pentru această perioadă, atingând chiar și 30 de grade în Oltenia.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 18 și 23 de grade în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate în depresiunile din estul Transilvaniei), 20-25 de grade în Banat și Crișana, 25-30 de grade în Oltenia și Muntenia și 21-26 de grade în Dobrogea și Moldova.

La București,  locuitorii Capitalei se vor bucura de vreme frumoasă și un cer în mare parte senin pe timpul zilei, însă lucrurile se vor schimba radical pe timpul nopții când ploile revin în forță. Temperaturile se vor încadra între 28°C și 10%. Vor fi furtuni cu fulgere izolate, iar cantitatea de precipitații crește până la 2 l/m².

Citește și: Vremea 24 aprilie. Cea mai caldă zi de la începutul anului. Unde va ploua

La munte ploile vor începe încă din timpul zilei, iar temperaturile mai scad cu un grad. Așadar, vom avea maxime de 23°C și minime de 11°C. Cantitatea de precipitații va crește până la 1 l/m². Ploile se opresc noaptea, însă revin a doua zi.

Vremea pe 24 aprilie: Cod Galben de furtuni marți dimineață

Marți dimineața, până la ora 9.30 s-au aflat sub cod galben de furtuni mai multe localități din județul Sălaj, respectiv: Crasna, Sâg, Valcău de Jos, Almașu, Horoatu Crasnei, Meseșenii de Jos, Buciumi, Bănișor, Cizer, Cuzăplac, Fildu de Jos, Agrij.

Citește și: Cum va fi vremea de 1 mai 2018 la mare, la munte și în celelalte regiuni ale țării

Meteorologii au prognozat aici  frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, dar și ploi cu caracter de aversă care vor cumula 10 …15 l/mp, izolat grindină de dimensiuni mici.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top