Connect with us
Vremea în weekendul 23 - 24 iunie 2018. Avertismentul meteorologilor. Temperaturile scad RADICAL

Vremea

Vremea în weekendul 23 – 24 iunie 2018. Avertismentul meteorologilor. Temperaturile scad RADICAL

Vremea în weekend. După inundaţii şi furtuni puternice, au revenit temperaturile la pragul caniculei. Din acest motiv, mai multe localități din țară s-au confruntat cu furtuni de scurtă durată, care au provocat daune materiale.

S-a înregistrat, de asemenea, şi un record. Marți noapte fost prima noapte tropicală din acest an. Bucureștenii au resimțit în timpul nopții 21 de grade Celsius.

Peste câteva zile, însă, meteorologii anunță că se va întoarce primăvara. Temperaturile vor scădea brusc cu 10 grade Celsius.

Vineri, o mare parte din țară intră sub cod galben de ploaie. Se vor depăși 25 de litri de apă pe metrul pătrat, iar în unele zone se vor acumula chiar și 50 de litri de apă pe metrul pătrat.

După aceste zile caniculare, vremea se schimbă radical în weekend

Sâmbătă, vor fi cel mult 24 de grade Celsius în sudul țării. Aşadar, cu 10 grade mai puţin decât azi. Iar pe litoral, doar 15 grade. De altfel, vara a început cu fenomene meteo neobişnuite.

Vremea în weekend. București

Sâmbătă, vremea se răceşte accentuat. Dimineaţa vin şi câţiva stropi, apoi vântul va împrăştia norii, însă va fi cam frig. Vom avea cel mult 22 de grade, o valoare de final de aprilie. Minimă din noaptea următoare ajunge la 11 grade.

Şi duminică dimineaţă o să fie răcoare. Atmosferă va fi schimbătoare, vântul se mai domoleşte, iar maxima atinge 26 de grade, potrivit stirileprotv.ro.

LA MUNTE

La munte, joi se anunţă vreme amestecată, cu câţiva nori dimineața şi instabilitate mare după prânz şi pe seara. Aversele vor fi consistente, se pot aduna 20 de l/mp şi mai apare grindină. În masivele vestice se răcoreşte.

Vineri va fi vreme urâtă, cu ploi torenţiale, tunete, fulgere şi vijelii în toate zonele de munte. Se pot strânge şi 30 de litri pe metru pătrat, iar temperaturile scad peste tot. Vineri noapte ploile se mută în Orientali şi Meridionali.

Sâmbătă, vremea se răcește. Temperaturile scad sub limitele perioadei, iar la peste 2000 metri altitudine, vor fi valori negative pe timpul nopţii. De asemena, ploile vor apărea local, pe suprafeţe restrânse.

Şi duminică va fi vreme răcoroasă, neobișnuită pentru această perioadă. Ploile vor fi sporadice, iar temperaturile vor crește ușor.

LA MARE

Pe litoral, şi joi va fi neobişnuit de cald. Noaptea vor fi temperaturi de 23 de grade, iar ziua, 28 – 29 de grade, la umbră. Va fi în continuare vreme de plajă, deşi după prânz şi pe seara pot apărea câţiva nori de ploaie.

Citește și: Prognoza meteo: Cum va fi vremea în următoarele trei zile

Şi vineri va fi foarte cald, dimineața prindem vreme frumoasă, după-amiaza o nouă serie de averse, cu tunete, fulgere, vijelii şi chiar grindină.

Sâmbătă, aerul rece ajunge şi la malul mării. În prima parte a zilei mai sunt condiţii de ploaie, dar vântul va sufla cu putere şi, mai târziu, se înseninează. Rafalele pot avea şi 55 km/h, iar maximele se opresc pe la 23 de grade.

Duminică, vremea se îndreaptă. Se încălzeşte uşor, vântul rămâne activ şi apa mării va avea în jur de 23 – 24 de grade.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top