Connect with us
Cântăreața de muzică populară Maria Butaciu, în comă! Ce s-a întâmplat cu artista

Monden

Cântăreața de muzică populară Maria Butaciu, în comă! Ce s-a întâmplat cu artista

Noi vești triste pentru muzica populară din România. Îndrăgita cântăreață Maria Butaciu (78 de ani) se află în comă la Spitalul Floreasca. Anunțul a fost făcut de buna sa prietenă, Mioara Velicu.

Maria Butaciu este renumită pentru piesele ei de dor și dragoste, dar, din păcate, acum se află între viață și moarte. Medicii fac tot posibilul pentru a o salva.

„Fiica ei stă lângă ea și o supraveghează, este disperată. Maria este internată la Spitalul de Urgență Floreasca. E în comă de o săptămână și ceva. Mă duc acum din nou la spital, să o văd”, a povestit Mioara Velicu, pentru click.ro.

Se pare că interpreta de muzică populară a suferit un accident vascular.

Cine este Maria Butaciu

Maria Butaciu s-a născut pe 19 februarie 1940, în comuna Salva, Bistrița-Năsăud. Este o interpretă de muzică populară românească din Ardeal. A urmat Liceul de muzică la Cluj, unde începe cariera sa muzicală cu Orchestra Populară a Filarmonicii din Cluj.

La 1 aprilie 1961, prin concurs, vine la Ansamblul Ciocârlia al Ministerului de Interne din București. Este o interpretă a cântecelor îndeosebi din zona Bistrița-Năsăud.

De-a lungul carierei sale a colaborat cu dirijori precum Constantin Arvinte, Ion Mărgean, Paraschiv Oprea, Victor Predescu, George Vancu, Alexandru Viman.

În anul 2001 a fost numită „Cetățean de onoare al municipiului București”

„Cea mai mare împlinire personală este fiica mea, care are aproape 36 de ani, este medic veterinar, mă bucur că este apreciată şi respectată pentru munca ei. Pe plan profesional sunt fericită că am reuşit să scot la lumină cântece care nu se mai cântau.

Citește și: O cunoscută cântăreață de muzică populară, bătută de cinci luptători MMA

Deşi nu sunt cântece cu un succes imediat, sunt texte, cuvinte trăite de atâtea generaţii. Chiar dacă nu am lăsat în urmă dâre de succes care să mă îmbete, sunt mulţumită că am scos aceste piese la lumină şi lumea este alinată de ele”, spunea cântăreața, într-un interviu acordat în anul 2010 pentru Jurnalul Național.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Monden

To Top