Le recunoști? Acum sunt cele mai cunoscute femei din România, dar puțini știu că obișnuiau să cânte împreună

28.10.2020
Le recunoști? Acum sunt cele mai cunoscute femei din România, dar puțini știu că obișnuiau să cânte împreună

Două dintre cele mai cunoscute femei din România au un trecut artistic împreună, însă puțini români își amintesc asta. Gabriela Firea și Simona Gherghe sunt femei puternice care și-au făcut un nume în țara noastră. Firea a renunțat la presă pentru politică, iar Simona Gherghe a rămas pe micile ecrane și prezintă momentan un show matrimonial.

Le recunoști?

Gabriela Firea și Simona Gherghe sunt două prezențe cu greutate în viața publică din România. Dacă Firea s-a axat pe politică și a reușit să ocupe fotoliul de primar la Primăria Capitalei, Simona Gherghe și-a consolidat cariera în televiziune, iar în prezent este moderatoare emisiunii Mireasa de la Antena 1.

Puțini sunt cei care le știu sau își amintesc de ele din postura de cântărețe. În urmă cu mai bine de 15 ani, când încă se afla la Antena 1, Gabriela Firea a înregistrat o melodie alături de Simona Gherghe și Sandra Stoicescu.

Cele trei au cântat pe ritmul piesei hit Assereje.

Gabriela Firea este de loc din Bacău. Este un om politic și fostă jurnalistă, membră a Partidului Social Democrat, aleasă Primar general al Municipiului București la alegerile din 5 iunie 2016.

În cariera sa a mai ocupat și alte funcții: consilieră pentru relații publice și imagine a premierului Mugur Isărescu (ianuarie 1999), purtătoare de cuvânt și secretar de stat, șefă a Departamentului pentru Comunicare din cadrul Guvernului Mugur Isărescu (februarie-decembrie 1999).

Simona Gherghe este de loc din Iași, iar debutul ei în presă s-a întâmplat încă din anul al doilea de facultate, când a intrat în echipa Radio Nord-Est Iași ca editor-prezentator știri.

În 2002, a fost chemată în redacția de știri, de la București, ca editor-prezentator la Observator. Ulterior a cochetat cu zona de divertisment, fiind gazda a patru gale Geniali, un show de excepție, marca Valeriu Lazarov.

Articolul continua dupa publicitate

Din 2010 până în 2019 a fost gazda emisiunii Acces Direct, iar în prezent se află la cârma show-ului matrimonial Mireasa.