Știri
Accident grav pe Valea Oltului. Ce s-a întâmplat cu victimele
Accident grav în această dimineaţă. Un microbuz în care se aflau 11 persoane s-a răsturnat luni seară pe marginea drumului, pe Valea Oltului, pe raza localităţii Călimăneşti.
Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, Sandra Dăscălete.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, toate persoanele sunt conştiente şi au ieşit din microbuz iar o femeie care făcut atac de panică a fost asistată la faţa locului.
Pentru câteva zeci de minute, traficul rutier a fost blocat pe un sens pentru intervenţia echipajelor de la Ambulanţă, ISU şi Poliţie.
Planul roşu nu a fost activat în urma accidentului
„La faţa locului sunt prezente două ambulanţe, ale căror echipaje îi consultă pe toţi cei 11 călători. Din primele verificări se pare că nu sunt persoane rănite. Poliţia este la faţa locului”, a precizat Sandra Dăscălete.
Microbuzul s-ar fi răsturnat din cauza neadaptării vitezei de deplasare şi a rămas în afara părţii carosabile, răsturnat pe o parte.
Citeşte şi Cine este femeia care a lovit şi muşcat doi poliţişti într-un mall din Capitală
Femeia care şi-ar fi agresat copilul într-un mall din Capitală şi care, ulterior, a lovit şi muşcat poliţiştii sesizaţi de o angajată a centrului comercial a fost plasată sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, potrivit Direcţiei General de Poliţie Bucureşti.
Într-un comunicat de presă Poliţia Capitalei precizează că, vineri, 26 ianuarie 2018, în jurul orei 20.00, prin apel 112, o personă a sesizat că o femeie vrea să-şi lovească copilul şi că la momentul în care a intervenit a avut acelaşi comportament violent şi faţă de ea astfel că a cerut intervenţia poliţiei deoarece a considerat că se afla în pericol şi nu a intervenit nimeni.
După ce doi agenţi s-au deplasat la faţa locului şi au identificat femeia, care era alături de copilul său minor şi de un bărbat şi o altă femeie, i-au cerut să se legitimeze, aceasta refuzând.
“În conformitate cu prevederile Legii nr. 218 din 2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, în art. 31 se prevede că în realizarea atribuţiilor ce-i revin, potrivit legii, poliţistul este învestit cu exerciţiul autorităţii publice şi are mai multe drepturi şi obligaţii principale, printre care să legitimeze şi să stabilească identitatea persoanelor care încalcă dispoziţiile legale ori sunt indicii că acestea pregătesc sau au comis o faptă ilegală (lit.a). (…)
În baza aceleia şi prevederi legale, respectiv art. 31 din Legea 218 din 2002, poliţiştii au solicitat persoanei să-i însoţească la secţia de poliţie pentru identificare, dar aceasta a refuzat, manifestând un comportament violent şi lovindu-l pe unul dintre poliţişti, timp în care îi adresa şi injurii”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.
Femeia a fost apoi imobilizată
“Aşa cum se prevede la litera b) al aceluiaşi articol, poliţiştii au dreptul şi obligaţia să conducă la sediul Poliţiei pe cei care, prin acţiunle lor periclitează viaţa persoanelor, ordinea publică sau alte valori sociale, precum şi persoanele suspecte de săvârşirea unor fapte ilegale, a căror identitate nu a putut fi stabilită în condiţiile legii.
În cazurile nerespectării dispoziţiilor date de poliţist, acesta este îndreptăţit să folosească forţa, verificarea situaţiei acestor categorii de persoane şi luarea măsurilor legale, după caz, se realizează în cel mult 24 ore, ca măsură administrativă”, potrivit sursei citate.
Femeia a fost condusă la autospeciala de poliţie, iar copilul a rămas în grija persoanelor ce o însoţeau, ulterior acesta fiind luat în grijă de bunică.
Femeie a primit control judiciar pentru 60 de zile
Ulterior, ea a fost reţinută pentru 24 de ore, procurorii dispunând apoi control judiciar pentru 60 de zile.
Au fost puse la dispoziţia unităţii de Parchet, imagini surprinse de camerele de supraveghere precum şi actele procedurala întocmite de poliţişti.
“Totodată, este necesar a fi menţionat faptul că proiectul de lege pentru întărirea autorităţii poliţistului, promovat la nivelul Ministerului Afacerilor Interne la finele anului 2017, are în vedere eficientizarea reglementării modului de acţiune în astfel de situaţii, inclusiv în ceea ce priveşte legitimarea, interceptarea, controlul, imobilizarea, folosirea forţei şi conducerea persoanelor la sediu, respectiv drepturile şi obligaţiile persoanelor”, concluzionează Poliţia Capitalei.
De partea cealaltă, tatăl femeii, Tudorel Manolache, un lăutar cunoscut, acuză poliţia şi spune că fiica lui este nevinovată:
“Am fost trataţi ca nişte infractori. Poliţiştii şi-au bătut joc de noi! Eu sunt muzicant. Fetiţa mea s-a dus la mall pentru a-i cumpăra băieţelului o geacă. Copilului nu i-a plăcut.
Sunt nişte minciuni ce s-a spus până acum! Copilul nu a fost bătut! Fiica mea a ţipat la copil. O clientă din magazin mi-a jignit fata. Vă jur că sunt minciuni! Copilul nu a fost bătut! Poliţia minte.
Domnul Coarnă nu cunoaşte subiectul. A ţipat la copil pentru că nu mai avea bani să îi cumpere ce geacă voia. Fata mea nu avea actele la ea pentru a fi legitimată. (…) Ne vom duce la IML. Fata mea este bătută rău!”.
kutyerau
31 ianuarie 2018 at 20:31
„Accident grav în această dimineaţă. Un microbuz în care se aflau 11 persoane s-a răsturnat luni seară”! Deci. in aceasta marti dimineata un microbuz s-a rasturnat luni seara! „Accident grav”! Da’ nu-i grav ca nime n-are nimic! Bravos natiune! O fi scis articolul vrun „almanahe” sau „genunche”? Poate are „nume si pronume”…