Connect with us
Liviu Turcu, avocatul lui Ionut Gologan, a facut dezvaluiri despre situatia in care se afla romanul condamnat la moarte in Malaezia.

Știri

Avocatul lui Ionut Gologan, despre soarta clientului sau: „Se asteapta sa…”

Ionut Gologan a fost condamnat la moarte in Malaezia si sta la bunavointa sultanului din statul in care a primit pedeapsa capitala.

Cu toate acestea, avocatul sau, Liviu Turcu, este optimist si spune ca nu se pune problema ca acesta sa fie executat si ca asteapta sa se schimbe legislatia in Malaezia.

„Se asteapta inca sa se schimbe legislatia in Malaysia pentru a putea fi definitivat acordul cu Romania in vederea extradarii lui Ionut in tara noastra, pentru a-si executa aici pedeapsa. In alta ordine de idei, suntem legati cumva, in situatia lui Ionut, si de o decizie a  sultanului (n.r. – din Malaysia, stat in care Ionut a fost condamnat la moarte), o decizie favorabila in sensul mentinerii lui in viata. Bine, nu se pune problema executarii lui Ionut, avand in vedere ca, acolo, nu au mai fost executii, in situatia lui, de ani de zile. Probabil ca e o chestiune de timp pana la schimbarea legislatiei in Malaysia”, a declarat avocatul Liviu Turcu pentru ziarulring.ro.

Citeste si: Ultimele detalii despre Ionut Gologan, romanul condamnat la moarte in Malaezia

Avocatul mai spune si ca doreste sa il viziteze pe Ionut. Acesta a mai spus ca tanarul nu se plange in inchisoare si ca singur in celula.

„Ultima data m-a sunat acum doua saptamani. Sta in aceleasi conditii acolo, singur in celula, ca orice condamnat la moarte. Are program de iesit la aer in fiecare zi. Are acces la citit, chiar si la ascultat muzica. Nu se plange. In general nu prea se plange. Asteapta si el vesti mai bune de la noi. Eu i-am ridicat mereu moralul de cate ori am vorbit cu el”, a mai spus Liviu Turcu.

Ionut Gologan a fost condamnat la moarte, dupa ce in iunie 2012 a fost prins cu droguri pe teritoriul Malaeziei. Aceasta infractiune este pasibila de pedeaspa capitala in statul asiatic.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top