Connect with us

Știri

Este stare de alertă! A erupt cel mai mare vulcan din Bali

E alertă în Indonezia! Mii de oameni au fost evacuaţi, după ce vulcanul Agung, din Insula Bali. Autorităţile din Bali au fost în alertă încă din luna septembrie, după ce vulcanul a dat semne că ar putea erupe oricând. Intensificarea cutremurelor ar fi de vină pentru activitatea vulcanului Agung.

Vulcanul Agung a erupt marţi, la ora locală 17:05. Fumul gros care se ridică la 700 de m înăţime se poate vedea de la zeci de kilometri depărtare. Oamenii s-au refugiat în centrele de evacuare amenajate în săli de sport, sedii guvernamentale, şcoli sau în tabere de corturi.

Cenuşa este dusă de vânt către sud-est. Erupţia este în curs de desfăşurare, iar autorităţile i-au îndemnat pe locuitori, dar şi pe turişiti să-şi păstreze calmul şi să respecte recomandările lor. Cenuşa vulcanică este foarte toxică pentru om şi poate provoca probleme respiratorii grave.

Ultima activitate vulcanică a ucis 1.100 de persoane

Autorităţile i-au sfătuit pe oamenii care trăiesc în apropiere de vulcanul Agung şi în Insula Bali să-şi pregătească o mască, menită să acopere nasul şi gura şi să nu iasă afară din centrele unde s-au refugiat.

Ultima activitate vulcanică a fost în 1963 şi a omorât mai mult de 1100 de persoane. Muntele Agung este cel mai înalt munte din Bali. Pe 17 martie 1963, cenuşă a fost dispersată până la o înălţime de 10 kilometri. Muntele Agung este cel mai înalt munte din Bali. Pe 17 martie 1963, cenuşă a fost dispersată până la o înălţime de 10 kilometri.

Ministerul Afacerilor Externe a emis, marţi, o avertizare de călătorie pentru Indonezia, după ce luni seară vulcanul Agung, din insula Bali, a erupt, autorităţile locale ridicând gradul de alertă în zonă.

”Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Indonezia că, în seara zilei de 18 septembrie 2017 vulcanul Agung din insula Bali a erupt. Autorităţile locale au ridicat gradul de alertă în zonă, avertizând persoanele aflate pe insula Bali să evite regiunea vulcanului Agung şi să se informeze în permanenţă despre evoluţia situaţiei pe site-ul National Board for Disaster Management (BNPB) http://www.bnpb.go.id”, informează MAE.

Autorităţile mai informează că sunt posibile întârzieri în decolarea şi aterizarea aeronavelor sau chiar anularea zborurilor. Cetăţenii români care au nevoie de asistenţă consulară au la dispoziţie numerele de telefon de urgenţă.

Agenţia de presă oficială a Indoneziei a anunţat că a fost extinsă zona de unde a fost evacuată populaţia şi a avertizat rezidenţii şi turiştii să nu se apropie la mai puţin de şase kilometri de crater şi 7,5 kilometri la nord, Sud-Est şi sud-vest.

Ultima activitate vulcanică a fost în 1963 şi a omorât mai mult de 1100 de persoane. Muntele Agung este cel mai înalt munte din Bali. Pe 17 martie 1963, cenuşă a fost dispersată până la o înălţime de 10 kilometri.

”Cetăţenii români, afectaţi de situaţia din atenţionare, pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Jakarta: +62213154362, +62213900489 şi +62213106240, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Jakarta: +628111096283”, mai precizează MAE.

Citeşte şi 2018 va fi anul dezastrelor şi nenorocirilor, avertizează un proroc

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top