Connect with us
Ion Iliescu, audiat la Parchet in dosarul Mineriadei. Reactia lui Marian Munteanu

Știri

Ion Iliescu, audiat la Parchet in dosarul Mineriadei. Reactia lui Marian Munteanu

Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, a fost audiat la inceputul acestei saptamani, in mare secret, la Parchetul General in dosarul Mineriadei. Ieri, la Parchet a ajuns si Virgil Magureanu, fostul sef al Serviciului Roman de Informatii (SRI) in acelasi dosar.

Alaturi de dosarul mortilor de la Revolutie, represiunea din anii ’90 cunoscuta ca Mineriada este o alta mare enigma pe care nici istoricii si nici procurorii nu au reusit sa o rezolve pana la aceasta ora. In afara de Miron Cozma, nu exista alti vinovati dovediti de instanta in cazul Mineriadei.

Liderul Pietei Universitatii de la acea vreme era Marian Munteanu, devenit vedeta in ultimele luni dupa ce era sa candideze la Primaria Capitalei. Din cauza acuzatiilor ca ar avea o orientare extremista (afinitate fata de curentul legionar) si ca ar fi colaborat cu Securitatea, PNL, partid care l-a propus pentru primaria Bucurestiului, l-a retras imediat din cursa.

Ce mesaje au transmis Iliescu, Ciolos si Iohannis pentru Regele Mihai

Dosarul Revolutiei din 1989, redeschis de Instanta Suprema

Cum arata primul ziar al Revolutiei, aparut pe 22 decembrie 1989 FOTO

Marian Munteanu a fost acuzat in ultima vreme ca facea parte din sistemul iliescian de la acea vreme si era folosit de sistem. Munteanu raspunde acestor acuzatii in contextul audierii lui Ion Iliescu.

„Eu am intervenit foarte putin pentru ca am fost arestat in acele momente. Impreuna cu 20 de colegi am reusit sa salvam multa lume de la manipularea creata atunci, cand se crea panica, se crea confuzie. (…) Cine si cum i-a dirijat pe mineri, care au fost obiectivele, ramane de stabilit. Cum sa fiu o unealta a sistemului cand impreuna cu 100 de oameni am militat impotriva acelui sistem?”, a declarat Munteanu la Antena 3.

„Mineriada” este termenul generic dat evenimentelor de imediat de dupa Revolutia din 1989, si anume violentele produse de mineri in centrul Bucurestiului, violente care au produs moartea mai multor studenti. Unul dintre studentii de la acea vreme a fost Marian Munteanu, batut de mineri si aruncat in fantana de la Universitate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top