Evenimentele zilei de 11 septembrie

11.09.2015
Evenimentele zilei de 11 septembrie

In data de 11 septembrie 2001 au avut loc o serie de atacuri sinucigașe coordonate de Al-Qaeda împotriva Statelor Unite.

În dimineața zilei de 11 septembrie 2001, 19 teroriști Al-Qaeda au deturnat patru avioane comerciale de pasageri. Teroriștii au preluat controlul avioanelor, prăbușind două dintre ele în Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York, omorând toate persoanele de la bord și mulți alți oameni care lucrau în clădiri. Ambele clădiri s-au prăbușit în decurs de două ore, distrugând și avariind și alte clădiri din jur.

Teroriștii au prăbușit un al treilea avion în clădirea Pentagon din Arlington, Virginia, lângă Washington, D.C. Al patrulea avion s-a prăbușit pe o câmpie de lângă Shanksville în zona rurală a statului Pennsylvania, după ce unii dintre pasageri și membrii echipajului au încercat să recâștige controlul avionului, pe care teroriștii îl îndreptaseră spre Washington, D.C. Nu au existat supraviețuitori ai zborurilor.

În total, în urma atacurilor au murit 2.993 de oameni, inclusiv teroriștii. Majoritatea covârșitoare ale celor morți erau civili, inclusiv cetățeni din 90 de țări. În plus, moartea de cancer pulmonar a cel puțin a unei persoane a fost considerată de un medic legist a fi cauzată de expunerea la praful ridicat în urma prăbușirii World Trade Center.

CITESTE SI: EVENIMENTELE ZILEI DE 9 SEPTEMBRIE

Nasteri importante in data de 11 septembrie:

In data de 11 septembrie 1875 s-a nascut Ștefan Octavian Iosif, poet român.

Decese importante in data de 11 septembrie:

In data de 11 septembrie 1985 s-a stins din viata Ion Frunzetti, critic și istoric de artă, poet, publicist, eseist și traducător român.

Articolul continua dupa publicitate

Sursa foto: stevemccurry.com