Cum au ajuns columbienii din Bogota să se roage la „icoana” cu chipul Maiei Morgenstern

11.04.2019
Cum au ajuns columbienii din Bogota să se roage la „icoana” cu chipul Maiei Morgenstern

Maia Morgenstern a rămas în cinematografia mondială drept interpreta unui rol onorant, dar extrem de solicitant și de greu, acela al Fecioarei Maria, în filmul „Patimile lui Hristos”, regizat de Mel Gibson în 2004.

Portretizarea Mariei făcute de Maia în filmul regizat de Mel Gibson despre ultimele 12 ore din viața lui Iisus a fost mult aclamată și prezentată în publicațiile din toată lumea, la acea vreme.

Iar într-o țară sud-americană, impactul interpretării actriței române a fost atât de mare, încât chipul său a devenit un simbol al celei care i-a dat viață lui Iisus!

Prezent în studioul Libertatea Live, unde a vorbit despre FITS (Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu), cel mai mare festival de teatru din România și unul dintre cele mai mari din lume, actorul Constantin Chiriac a povestit despre experiența incredibilă pe care a avut-o în Columbia, la Bogota, unde a vizitat celebra Catedrală Monserrate, unul dintre principalele puncte de atracție ale locului.

„Am avut, la un moment dat, o revelație, fiind la Bogota, unde am triumfat cu câteva spectacole. Am dorit să vedem una dintre cele mai interesante catedrale, care este pe vârful unui munte, o catedrală catolică. Și acolo, alături de icoanele uriașe care erau în biserică, unde era locul de rugăciune și unde se aprindeau lumânările, erau portretele uriașe ale Maiei Mogenstern din filmul în care a interpretat-o pe Maria”, a povestit Constantin Chiriac pentru Libertatea.

Chiar dacă nu a făcut fotografii în biserica respectivă – pur și simplu, nu s-a gândit, sub șocul descoperirii, să imortalizeze neobișnuitele icoane -, directorul Teatrului din Sibiu ne-a mărturisit că acel moment a fost unul tulburător pentru el. Celebra actriță va primi anul acesta o stea pe Aleea Celebrităților, cu ocazia FITS, care se desfășoară în perioada 14-23 iunie. „E bine că facem acest lucru. Maia Morgenstern este una dintre marile actrițe ale lumii, nu numai ale României”, a mai adăugat Constantin Chiriac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *