Connect with us
Cine este Anghel Iordănescu, fost selecționer al României

Sport

Cine este Anghel Iordănescu, fost selecționer al României

Anghel Iordănescu are 70 de ani și este cunoscut ca unul din cei mai apreciați oameni din fotbalul românesc. A fost vreme de 3 mandate selecționerul României la Echipa Națională de Fotbal.

Înainte să fie selecționer al echipei Naționale de Fotbal, Anghel Iordănescu a fost numit de Mircea Sandu Director Tehnic la Federația Română de Fotbal, în 2013. Chiar și după ce Răzvan Burleanu a preluat conducerea FRF a păstrat funcția și a fost unul din factorii decisivi pentru soarta echipei Naționale.

Iordănescu cu tradiție în fruntea echipei naționale

Înainte de anii săi de glorie la Naționala României, Anghel Iordănescu a mai fost selecționerul echipei și în perioada 1993-1998 şi 2002-2004.

El revine pe banca tehnică a unei echipe după o absenţă de opt ani, ultima formaţie pe care a pregătit-o fiind Al Ain. În cele două mandate precedente la cârma echipei naţionale (1993-1998 şi 2002-2004), Iordănescu a stat de 83 de ori pe banca tehnică, reuşind să obţină 49 de victorii. În primul mandat la prima reprezentativă, Iordănescu a reuşit să califice echipa naţională la Cupa Mondială din 1994 şi 1998, dar şi la Campionatul European din 1996. Continuarea pe AIR24.

Sunt Daniela Stoiu, am 49 de ani si sunt senior editor la HUFF.ro. Experienta mea acumulata ma ajuta sa scriu stiri din domeniile: economie, stiri interne, sociale, locale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top