Connect with us
Cine este Cristoph Daumm, noul selectioner al Romaniei

Sport

Cine este Cristoph Daumm, noul selectioner al Romaniei

Antrenorul german Cristoph Daum a aterizat miercuri la Bucuresti pentru a discuta ultimele detalii pentru preluarea nationalei Romaniei. Tehnicianul in varsta de 62 de ani va fi prezentat oficial joi, in cadrul unei conferinte de presa organizata de reprezentantii Federatiei Romane de Fotbal (FRF). Tehnicianul german il va inlocui pe fostul selectioner, Anghel Iordanescu, indepartat de la conducerea Tricolorilor din cauza parcursului slab de la Euro 2016. Nationala Romaniei a fost eliminata inca din faza grupelor, dupa 1-2 cu Franta, 1-1 cu Elvetia si 0-1 cu Albania in ultima partida pe care a sustinut-o in Grupa A.

In ceea ce priveste performantele sale, Daum a castigat titlul cu VfB Stuttgart in 1992 si Supercupa Germaniei un an mai tarziu cu aceeasi formatie. Ajuns in Turcia, acesta a cucerit titlul cu Besiktas, in 1995, dar si Supercupa Turciei, cu aceeasi echipa. In Turcia, acesta a mai luat doua titluri consecutive cu Fenerbahce (n.r. – 2004, 2005) si a realizat eventul cu Austria Viena, in 2003.

Citeste si: Anghel Iordanescu, amenintat cu moartea dupa esecul de la EURO

Euro 2016: Razvan Burleanu a vorbit despre numele noului selectioner

Antrenor valoros prin prisma trofeelor castigate, Daum a antrenat ultima oara la Bursaspor, in 2014. In trecut, numele sau a fost legat de un scandal imens. In vara anului 2000, cand o pregatea pe Bayer Leverkusen, Daum a primit oferta de a deveni selectioner al Germaniei, dar dezvaluirile care indicau ca este consumator de droguri l-au scos din schema federatiei de specialitate.

Uli Hoeness, fostul presedinte al celor de la Bayern Munchen, a dezvaluit ca ”Daum este consumator de droguri!”. Ulterior, au aparut si alte informatii legate de orgiile cu prostituate. Daum a negat la inceput, dar a recunoscut totul un an mai tarziu. Pus in fata probelor clare, Daum a suportat o presiune mediatica insemnata si a plecat din Germania, dar a revenit in 2006, cand a preluat-o pe FC Koln. „Romania este o tara fanatica din punct de vedere fotbalistic. Seamana, poate, cu Turcia, ati vazut ce nebunie este acum in Islanda. Fotbalul este foarte important in multe tari, este sportul numarul unu in lume, nu stiu care este locul Romaniei in clasamentul mondial, dar cred ca este in primele 25 echipe din lume”, a spus Cristoph Daum pentru Digi Sport

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top