Connect with us

Sport

Cote pentru Balonul de Aur

Cote pentru Balonul de Aur

Unul dintre cele mai așteptate evenimente din fotbal este în fiecare an decernarea Balonului de Aur. El se acordă celui mai bun fotbalist, încă din anul 1956. Tocmai de aceea unele dintre cele mai accesate cote fotbal sunt cele legate de posibilul câștigător al acestui trofeul. Deși de multe ori principalii candidați sunt ușor de identificat, o bună cunoaștere a evoluție sportive a fotbaliștilor selectați va fi foarte utilă pentru a alege cota cea mai bună.

 

Câteva detalii despre atribuirea Balonului de Aur

Evaluarea candidaților și acordarea trofeului Ballon d’Or este făcută de publicația France Football pe baza unor criterii de selecție legate de evoluția fotbalistică a unui jucător pe tot parcursul anului anterior.

Evenimentul este marcat și de o serie de recorduri în privința jucătorilor care dețin acest trofeu. Astfel Lionel Messi este deținătorul a nu mai puțin de 6 trofee, iar Cristiano Ronaldo este posesorul a 5 astfel de distincții.

Cele mai importante aspecte, care cântăresc greu în decizia finală sunt de regulă numărul de goluri înscrise, pasele decisive, evoluția echipei din care face parte, calitatea jocului și spectacolul oferit etc.

Câștigătorul primei ediții a fost Stanley Matthews, din partea grupării Blackpool. Trei jucători au primit trofeul de câte trei ori: Johan Cruijff, Michel Platini și Marco van Basten. Platini este singurul jucător care a primit distincția de trei ori în mod consecutiv, între anii 1983 și 1985.

Odată cu înlăturarea regulii privind cetățenia europeană a fotbaliștilor selectați și jucătorii de pe alte continente, care activează la cluburi au câștigat posibilitatea de a fi recompensați cu acest trofeu. Ronaldo a fost primul fotbalist brazilian care a primit distincția. Pe națiuni, germanii stau cel mai bine la numărul de trofee, cu cinci jucători și șapte premii. Două cluburile italiene Juventus și Milan au avut cei mai mulți câștigători: șapte jucători și opt premii .

Anul 2020 a fost primul an de la debutul evenimentului, în care premiul, din cauza pandemiei, nu a fost acordat niciunui fotbalist.

Anul acesta  favorit pare să fie Kylian Mbappe, de la PSG, cu 23 de goluri și 3 pase decisive. Din selecție și clasament mai fac parte Kevin De Bruyne  de la Manchester City, Robert Lewandowski  de la Bayern Munchen, Lionel Messi  de la PSG (venit de la Barcelona), Ruben Dias tot de la Manchester City, Romelu Lukaku  de la Chelsea (transferat de la Inter Milano).

 

Unde poți găsi cele mai bune cote pentru Balonul de aur?

Cele mai importante platforme de pariuri online oferă cote bune pentru cele mai mari competiții din fotbal, inclusiv pentru acest eveniment fotbalistic foarte apreciat și așteptat în fiecare an. De aceea, dacă accesezi cote balon de aur 2021 ai șansa să te informezi în legătură cu cotele pentru fotbaliștii incluși în selecția pentru acest trofeu. Astfel ai ocazia să te bucuri de pariuri speciale, care nu ratează niciun meci, niciun campionat și niciun spectacol fotbalistic de peste an.

 

Nu pierde însă niciodată din vedere că pariurile sportive implică un mare grad de probabilitate. În multe meciuri, surprizele pot apărea mereu, atât din partea favoriților, cât și din cea a celor care pleacă de pe poziții care nu sunt favorite. Tocmai de aceea joacă responsabil, doar sume pe care ești dispus să le pierzi. și doar dacă ai peste 18 ani.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top