Sport
EURO 2020 – Cum poate pierde România organizarea turneului final?
EURO 2020 este visul în care mulți români nu îndrăznesc încă să creadă. Turneul final de campionat european care este la numai 3 ani distanță este unul pan-european. UEFA a decis ca EURO 2020 să se joace în 13 orașe de pe întreaga suprafață a continentului. Printre acestea este inclus și Bucureștiul doar că starea în care se află capitala țării în relație cu cerințele forului fotbalistic european este cel puțin deplorabilă.
EURO 2020 nu este o prioritate pentru noul Guvern
Conform planului, Bucureștiul ar urma să găzduiască meciuri din faza grupelor și optimi de finală. Totuși, administrația locală, prin vocea Federației Române de Fotbal s-a angajat să îndeplinească o serie de cerințe pentru ca meciurile să poată fi organizate. Pe lista obligațiilor este inclusă consolidarea stadioanelor Ștefan cel Mare, Ghencea sau Giulești precum și definitivarea unei linii de metrou care să lege aeroportul de oraș.
La ora actuală însă, nivelul lucrărilor este blocat la zero. Iar guvernul nou instalat nu pare să prioritizeze competiția de peste 3 ani. În textul programului de guvernare al PSD nu există nicio referință legată EURO 2020.
Conform programului, guvernul are în vedere construirea a cel puțin două săli polivalente de minim 10.000 locuri. Pe aceeași listă mai figurează 4 patinoare acoperite dar și săli cu utilitate multiplă: box, haltere, lupte.
Lucrurile nu stau bine nici la capitolul infrastructurii de transport. În acest sens, Guvernul intenționează să „ ajute economia, turismul, sportul prin competiţiile în care România este angrenată (Campionatul European de Fotbal), de a avea o legătură rapidă între oraşele României cu Europa şi întreagă lume.”
Citește și: Gheorghe Popescu spune că Hagi trebuie să conducă FRF
Bucureștiul și-a deja inaugurat logo-ul destinat Campionatului European din 2020 în această toamnă. La ceremonie au participat președintele FRF, Răzvan Burleanu dar și fostul mare fotbalist croat, Davor Suker.