Connect with us
Fostul căpitan al Ţării Galilor, Sam Warburton, şi-a anunţat retragerea din activitate

Sport

Fostul căpitan al Ţării Galilor, Sam Warburton, şi-a anunţat retragerea din activitate

Vești proaste pentru fanii rugby-ului! Fostul căpitan al echipei de rugby a Ţării Galilor, Sam Warburton, a anunţat că renunţă la cariera de jucător la doar 29 ani, din cauză că nu şi-a recuperat cel mai bun nivel din punct de vedere fizic după operaţiile suferite la gât şi la genunchi, a anunţat miercuri Federaţia galeză (WRU).

Warburton, cu 74 selecţii pentru XV-le galez, a reluat pregătirea în presezon la clubul său Cardiff Blues. El a jucat ultima oară pentru Ţara Galilor în iunie 2017, într-un meci test al Leilor Britanici cu Noua Zeelandă.

”Din nefericire, după o lungă perioadă de recuperare şi reabilitare, decizia de retragere din rugby a fost luată pentru că sănătatea şi starea mea de bine sunt o prioritate, în timp ce corpul meu nu este în măsură să-mi redea înapoi ceea ce speram eu la întoarcerea la antrenamente”, a declarat Warburton, care a participat la două Cupe Mondiale.

Citește și: România, descalificată de la CM de rugby din 2019!

Campioana Golden State Warriors i-a prelungit contractul antrenorului Steve Kerr

Golden State Warriors, campioana en titre a ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), a ajuns la un acord cu antrenorul Steve Kerr pentru prelungirea contractului, a anunţat clubul marţi, citat de Reuters.

ESPN relata la sfârşitul lunii iunie că cele două părţi negociau o înţelegere care să facă din Kerr unul dintre cei mai bine plătiţi tehnicieni din NBA.

”Suntem încântaţi să îl avem pe Steve sub contract şi pregătit să conducă echipa în următorii ani”, a declarat preşedintele manager general Bob Myers.

”Sun conducerea sa, am fost norocoşi să câştigăm trei titluri NBA în decurs de patru ani, iar abilitatea sa de a reuşi în toate aspectele postului său este principalul motiv al succesului nostru. Este un antrenor extraordinar, dar, mai important, este o persoană incredibilă”, a mai spus oficialul.

Kerr, 52 de ani, tocmai a încheiat al patrulea din cei cinci ani ai contractului său în valoare de 25 de milioane de dolari, semnat în 2014. Echipa californiană, cu el la comandă, are un bilanţ de 265 de victorii şi 63 de înfrângeri în cele patru sezoane, cu patru finale şi trei titluri.

Lupta sa cu o boală l-au forţat să rateze mai multe meciuri în ultimele sezoane, inclusiv primele 43 din stagiunea 2015-16, din cauza unor probleme la spate.

Salariile antrenorilor din NBA nu sunt făcute publice în general, dar înţelegerea lui Doc Rivers, înainte de semnarea prelungirii cu Los Angeles Clippers, în mai, era de opt cifre pe an (zeci de milioane de dolari), iar antrenorul lui San Antonio Spurs, Gregg Popovich, ar câştiga circa 11 milioane pe an.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top