Connect with us
Franța Uruguay scor live și rezumat video. Sferturi CM 2018 Livescore

Sport

Franța – Uruguay scor final 2-0 și rezumat video. Francezii, în semifinalele CM 2018

Franța Uruguay scor final 2-0. Franța este prima calificată în semifinalele CM 2018. Cocoșii s-au impus fără emoții în fața Uruguayului, într-un meci din care au lipsit spectacolul și ocaziile.

O fază fixă și o gafă de portar au făcut diferența în favoarea Franței, în timp ce Uruguay a acuzat din plin absența lui Cavani.

„Les Bleus” așteaptă acum să vadă pe cine vor întâlni dintre Brazilia și Belgia. Vezi rezumatul mai jos.

Final: Franța trece de Uruguay și ajunge în careul de ași al acestui turneu final!

Minutul 90+2: Iese Griezmann și intră Fekir.

Minutul 87: Dembele l-a înlocuit pe Mbappe, care a făcut un meci slab azi.

Minutul 79: Schimbare și la francezi: Tolisso a fost înlocuit de Nzonzi.

Minutul 74: Ultima schimbare la Uruguay: Jonathan Urreta îl înlocuiește pe Nandez.

Minutul 72: Tolisso șutează bine de la 20 de metri, mingea se duce puțin peste poartă.

Minutul 68: Mbappe și Rodriguez au primit cartonaș galben.

Minutul 66: Conflict între jucătorii ambelor formații, după un fault asupra lui Mbappe, nesancționat de arbitru.

Minutul 63: Rodriguez (Uruguay) șutează de la 20 de metri, dar mingea se duce pe lângă puțin pe lângă poarta franceză.

Minutul 61: Gol Franța! Gol Griezmann! Muslera face o gafă uriașă, iar francezii sunt aproape siguri de calificare!

Minutul 59: C. Rodriguez și M. Gomez i-au înlocuit pe Stuani și Bentancur (Uruguay)

Minutul 53: Pavard şutează din voleu de la o distanţă mare, dar mingea se duce în tribune.

Update: A început repriza secundă. Nicio schimbare la pauză.

Pauză: Francezii intră la cabine cu avantaj, după ce au dat gol la singura lor ocazie din această repriză.

Minutul 43: Ocazie Uruguay! Lloris intervine la o lovitură de cap a lui Caceres, iar apoi Godin reia incredibil peste poartă dintr-un metru!

Minutul 40: Gol Franța! Gol Varane! Fundașul lui Real Madrid marchează cu capul, după o centrare din lovitură liberă a lui Griezmann!

Minutul 38: Bentancur (Uruguay) îl faultează dur pe Tolisso și vede cartonașul galben. Nu va putea juca în semifinală, dar echipa sa se califică.

Minutul 35: Vecino (Uruguay) șutează slab fără preluare din interiorul careului, iar Lloris reține fără probleme.

Minutul 32: Primul cartonaș galben al partidei este văzut de francezul Lucas Hernandez, pentru un fault.

Minutul 26: Franța se află la conducerea partidei, dar atacurile cocoșilor galici nu au fost foarte consistente și nu au reușit să își creeze ocazii mari la poarta lui Muslera.

Minutul 15: Mbappe, nemarcat în careu, trimite slab cu capul, peste poarta lui Muslera.

Minutul 13: Lloris are o primă intervenție în fața lui Suarez la un corner.

Minutul 5: Stuani încearcă un șut la poartă, dar mingea trece paralel cu buturile porții.

Minutul 3: Un atac bun al sud-americanilor. Fundașii francezi au dificultăți în a scoate balonul din propriul careu, dar până la urmă faza se termină fără emoții pentru Lloris.

Update: A început meciul! Lovitura de start a aparținut Uruguayului.

Uruguay: 1. Fernando Muslera – 22. Martin Caceres, 2. Jose Gimenez, 3. Diego Godin, 17. Diego Laxalt – 8. Nahitan Nandez, 14. Lucas Torreira, 15. Matias Vecino, 6. Rodrigo Bentancur -9. Luis Suarez, 11. Cristhian Stuani.

Franța: 1. Hugo Lloris – 2. Benjamin Pavard, 5. Samuel Umtiti, 4. Raphael Varane, 21. Lucas Hernendez – 13. Ngolo Kante, 6. Paul Pogba, 12. Corentin Tolisso – 10. Kylian Mbappe, 9. Olivier Giroud, 7. Antoine Griezmann.

Din 11-le de start lipsește Cavani, care nu și-a revenit după accidentare.

Uruguay vine după ce a eliminat campiona europeană, Portugalia lui Cristiano Ronaldo. Celeștii au emoții cu Edinson Cavani, care nu este total refăcut după accidentarea din optimi.

Victima unui edem la gamba stângă, atacantul şi-a făcut apariţia printre ultimii jucători pe terenul de antrenament din cantonamentul naţionalei sale.

Presa uruguayană estima că ar fi nevoie de un „miracol” pentru ca atacantul să poată evolua vineri.

De cealaltă parte, Franța cu Killian Mbappe în mare formă, tocmai a eliminat Argentina lui Leo Messi, la capătul unui meci spectaculos, cu 7 goluri.

Franţa a marcat de patru ori în optimi contra Argentinei, dar va avea un test mult mai dificil contra ”celeştilor” care au primit un singur gol până acum în Rusia, în meciul din optimi cu Portugalia (2-1).

”Les Bleus” au încredere în tripleta formată din Antoine Griezmann, Olivier Giroud şi Kylian Mbappe.

din urmă a devenit, la cei 19 ani ai săi, prin cele două goluri marcate Argentinei, cel mai tânăr marcator care reuşeşte o ”dublă” într-un meci de Cupă Mondială după Pele, în 1958.

El a reuşit în meciul cu vicecampioana mondială şi un sprint de 70 de metri, obţinând penalty-ul din care s-a deschis scorul.

Mbappe va avea, însă, o misiune dificilă cu Godin și Jimenez, fundașii lui Atletico Madrid.

Francezii pot fi inspiraţi de aniversarea a 20 de ani de când au cucerit singurul lor titlu mondial, pe teren propriu (1998). Uruguayenii încă mai încearcă să reediteze vremurile de glorie din 1930 şi 1950, când câştigau trofeul.

Învingătoarea va înfrunta în semifinale câştigătoarea partidei dintre Brazilia şi Belgia.

Pentru Franţa va fi al şaptelea sfert de finală, ”Les Bleus” având patru victorii şi două eşecuri în trecut.

Uruguayul a învins Anglia în sferturi în 1954, URSS în 1970 şi Ghana, la loviturile de departajare, în 2010, dar a pierdut în faţa Germaniei de Vest în 1966.

Jucătorii din Hexagon au câştigat două meciuri la loviturile de departajare în Cupa Mondială şi au pierdut alte două, ultima oară în 2006, în faţa Italiei.

Uruguayul a avut o singură experienţă, în urmă cu opt ani, câştigând în faţa Ghanei, la Johannesburg.

Ambele echipe şi-au câştigat grupele în Rusia, sud-americanii impunându-se în toate cele trei meciuri, în timp ce Franţa a avut două victorii şi un egal. Ambele au învins la limită în optimi.

Francezii nu vor putea conta pe mijlocaşul Blaise Matuidi, iar patru fotbalişti (Olivier Giroud, Benjamin Pavard, Paul Pogba şi Corentin Tolisso) au cartonaşe galbene şi riscă să rateze o eventuală semifinală.

Uruguayul are un singur jucător cu cartonaş galben, Rodrigo Bentancur.

Atletico Madrid va avea câte doi reprezentanţi în fiecare echipă, Antoine Griezmann şi Lucas Hernandez la francezi, Jose Gimenez şi
Diego Godin, la uruguayeni.

Uruguayul are o serie de şapte victorii consecutive, în care a primit un singur gol, marcat de Portugalia. ”Celeştii” au marcat 13 goluri, ultimul lor eşec fiind 1-2 cu Austria, în noiembrie.

Franţa a pierdut o singură dată în ultimele sale 16 partide, în martie, acasă, contra Columbiei, în meci amical. În ultimele opt meciuri au un bilanţ de opt victorii şi două egaluri.

Uruguayul a câştigat ultimele patru dueluri cu echipe europene la Cupa Mondială, în timp ce Franţa e neînvinsă în faţa formaţiilor sud-americane de nouă meciuri (cinci victorii, patru egaluri).

Cele două echipe s-au înfruntat de trei ori până acum la Cupa Mondială, prima oară în 1966, în grupă, sud-americanii învingând cu 2-1, în timp ce restul partidelor s-au încheiat cu scoruri albe.

Au mai existat două meciuri amicale fără goluri, iar la ultima confruntare, Uruguay a învins cu 1-0 (gol Luis Suarez) în urmă cu cinci ani, la Montevideo.

Susținere slabă pentru Franța la meciul cu Uruguay

Selecţionata Franţei va beneficia de o susţinere slabă din partea suporterilor la meciul cu Uruguay.

Conform cotidianului Le Parisien, doar 2.000 de fani din Hexagon îi vor încuraja din tribune pe elevii lui Didier Deschamps.

Suporterii francezi au fost, de altfel, foarte puţin vizibili pe stadioanele din Rusia încă de la debutul turneului final.

Pe lângă faptul că sunt în număr redus, ei au fost răspândiţi în cele patru colţuri ale tribunelor, la cele trei partide din grupă, cu Australia, Peru şi Danemarca, înainte de a fi, în sfârşit, regrupaţi la jocul cu Argentina, de la Kazan.

Însă, fanii argentinieni au fost de cel puţin cinci ori mai mulţi decât cei 4.000-5.000 de suporteri francezi, adaugă publicaţia franceză.

Cheltuielile legate de deplasarea în Rusia ar putea fi o explicaţie pentru numărul redus al fanilor francezi, în condiţiile în care un sejur de trei zile şi două nopţi a costat cel puţin 1.000 de euro.

„Banii reprezintă o falsă problemă, pentru că ţări mai puţin bogate şi mult mai îndepărtate, precum Peru, au reuşit să-şi mobilizeze suporterii”, a declarat Herve Mougin, preşedintele „Iresistibles Francais”, o organizaţie a suporterilor naţionalei Franţei.

„Cultura deplasărilor legate de echipa Franţei există, însă ea este recentă şi se rezumă mai ales la Irresistibles Francais, explică Ronan Evain, directorul general al reţelei Football Supporters Europe.

În acest grup, unii au ajuns la cea de-a treia lor Cupă Mondială. FFF îi sprijină, dar aceasta se limitează la un nucleu.

Dacă Federaţia nu insuflă dezvoltarea acestei culturii, ea nu va depăşi cadrul acestui grup restrâns”.

Franța Uruguav scor live: Echipe probabile de start

Echipele probabile pentru meciul de pe stadionul din Nijnîi Novgorod (capacitate 43.319 locuri):

Franţa: Hugo Lloris – Benjamin Pavard, Samuel Umtiti, Raphael Varane, Lucas Hernendez – Ngolo Kante, Paul Pogba, Corentin Tolisso – Kylian Mbappe, Olivier Giroud, Antoine Griezmann. Selecţioner: Didier Deschamps.

Uruguay: Fernando Muslera – Martin Caceres, Jose Gimenez, Diego Godin, Diego Laxalt – Nahitan Nandez, Lucas Torreira, Matias Vecino, Rodrigo Bentancur – Luis Suarez, Cristhian Stuani. Selecţioner: Oscar Washington Tabarez.

Arbitru: Nestor Pitana (Argentina). El va fi asistat la cele două linii de compatrioţii săi Hernan Maidana şi Juan Pablo Bellati.

Meciul Franța vs. Uruguay este live pe TVR 1 și TVR HD. Partida poate fi urmărită live online pe tvrplus.ro.

Huff.ro vă ține la curent cu scorul live al meciului și vă oferă și rezumatul video.

Citește și: Program sferturi CM 2018, rezultate înregistrate și topul golgheterilor

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top