Incheierea Jocurilor Olimpice 2016: Simona Pop, portdrapelul delegatiei Romaniei

21.08.2016
Incheierea Jocurilor Olimpice 2016: Simona Pop, portdrapelul delegatiei Romaniei

Simona Pop, componenta a echipei de spada si medaliata cu aur la Rio va purta drapelul Romaniei la ceremonia de inchidere a Jocurilor Olimpice 2016. Decizia a fost luata de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman. Evenimentul de incheiere va avea loc duminica noaptea, de la ora 2:00, ora Romaniei.

Citeste si: Gheorghe Visu a primit premiul pentru cel mai bun actor

Citeste si: Jocurile Olimpice: Programul sportivilor romani in ultima zi de competitie

In varsta de 27 de ani, Simona Pop este una dintre componentele de baza ale echipei de spada. Are castigate doua titluri europene cu echipa, in 2014 la Strasbourg si in 2015 la Montreux, doua medalii continentale, argint cu echipa in 2013 la Zagreb si bronz la individual in 2015 la Montreaux, la care se adauga inca doua medalii mondiale, argint in 2015 la Moscova si bronz in 2013 la Budapesta.

„Asa cum s-a intamplat la fiecare editie a Jocurilor Olimpice, pentru a fi portdrapel au fost nominalizati sportivii care au obtinut cele mai bune performante de-a lungul competitiei”, precizeaza COSR.

Inaintea ultimei zile de competitii, Romania a cucerit la JO 2016 patru medalii: aurul echipei feminine de spada, argintul obtinut de tenismenii Florin Mergea si Horia Tecau la dublu masculin, bronzul luat de Gabriel Sincraian la haltere (cat. 85 kg) si cel cucerit de canotoarele de la 8+1. Romania a participat cu o echipa de 96 de sportivi si 7 rezerve, la 15 discipline sportive, iar portdrapel la ceremonia de deschidere a fost gimnasta Catalina Ponor.

Jocurile Olimpice se vor incheia cu o petrecere de neuitat, ceremonia de final fiind una inspirata de carnavalul brazilian.

Delegatia SUA conduce detasat in clasamentul pe medalii, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Tara noastra se afla pe locul 47.

Romania are cucerite patru medalii la Rio.

Medalie de Aur – Echipa de Spada a Romaniei – Ana-Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop si Loredana Dinu

Medalie de Argint – Florin Mergea si Horia Tecău – la tenis dublu masculin

Medalie de Bronz – Gabriel Sincraian – la haltere

Articolul continua dupa publicitate

Medalie de Bronz – Echipajul feminin de canotaj 8+1