Connect with us
Mihaela Buzărnescu, eliminată de Karolina Pliskova la Wimbledon

Știri

Mihaela Buzărnescu, eliminată de Karolina Pliskova la Wimbledon

Mihaela Buzărnescu a părăsit turneul de la Wimbledon, la simplu, după ce a cedat în trei seturi în fața Karolinei Pliskova.

Jucătoarea română Mihaela Buzărnescu a fost învinsă de Karolina Pliskova (Cehia), a şaptea favorită, cu 3-6, 7-6 (3), 6-1, vineri, în runda a treia a turneului de tenis pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului.

Buzărnescu (30 ani, 28 WTA), desemnată cap de serie numărul 29 la prima sa participare la turneul găzduit de All England Club, s-a înclinat după o oră şi 56 de minute de joc.

Românca a avut meciul în mână, conducând cu 4-1 în setul secund, dar apoi s-a crispat cu gândul la victorie, a început să greşească tot mai mult, Pliskova a profitat şi a ridicat nivelul, egalând la 4-4. Buzărnescu a mai avut 5-4 şi 6-5, dar Pliskova a împins meciul în tiebreak şi aici a dominat ostilităţile, câştigând cu 7-3. Debutul setului decisiv a fost echilibrat, dar apoi Pliskova a dominat categoric şi s-a impus cu 6-1.

Pliskova (26 ani), numărul opt mondial, se impusese şi la primul loc duel, în 2012, în sferturile turneului ITF de la Nottingham (50.000 dolari), tot pe iarbă, cu 6-4, 3-6, 5-7.

Buzărnescu va primi un cec de 100.000 de lire sterline şi 130 de puncte WTA, dar va continua la dublu feminin, alături de Irina Begu, şi la dublu mixt, alături de polonezul Marcin Matkowski.

Serena Williams a ajuns în optimile turneului

ucătoarea americană de tenis Serena Williams, fost lider mondial, s-a calificat vineri în optimi de finală la Wimbledon, după un meci echilibrat împotriva franţuzoaicei Kristina Mladenovic, încheiat în două seturi, 7-5, 7-6 (7/2).

Serena Williams, locul 181 WTA, este cap de serie N.25 la Wimbledon, iar Kristina Mladenovic este pe poziţia a 62-a în ierarhia mondială.

Serena Williams va juca în optimi cu rusoaica Evghenia Rodina, locul 120 mondial, care a învins-o surprinzător în turul 3 pe americanca Madison Keys, locul 11 WTA, în trei seturi, 7-5, 5-7, 6-4. În turul 2 de la Wimbledon, Evghenia Rodina a trecut de românca Sorana Cîrstea.

Serena Williams, care a născut o fetiţă în septembrie 2017, a intrat la Wimbledon pe lista capilor de serie datorită organizatorilor, decizie care a contrastat cu cea luată la Roland Garros, unde nu a figurat pe lista favoritelor.

Citește și: Simona Halep, calificare fără emoții în turul al treilea de la Wimbledon. Cu cine va juca

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top