Connect with us
Simona Halep strigă de ajutor! Instagram a luat măsuri drastice

Știri

Simona Halep s-a retras de la Turneul Campioanelor! Ce s-a întâmplat cu sportiva la Singapore

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, care va termina anul pe primul loc în clasamentul mondial, s-a retras de la Turneul Campioanelor de la Singapore, care va avea loc în perioada 21-28 octombrie, informează site-ul WTA.

Locul româncei va fi luat de Kiki Bertens. Simona Halep s-a retras în această săptămână şi de la turneul WTA de la Moscova din cauza problemelor medicale.

Halep s-a accidentat la spate înaintea turneului de la Wuhan, în septembrie, şi a fost diagnosticată cu hernie de disc. Românca a abandonat la Beijing în primul tur, s-a retras săptămâna aceasta de la Moscova şi a zburat la Singapore cu speranţa că accidentarea îi va permite să joace totuşi la Turneul Campioanelor, dar a confirmat joi că se retrage din turneu.

„Decizia a fost una dificilă pentru mine. E mereu dificil să te retragi de la un turneu mare. Cred că e pentru prima oară în viaţa mea când o fac. A fost greu, dar e mai bine pentru sănătatea mea”, a spus Halep pentru WTA Insider.

„Darren (antrenorul său, Darren Cahill, n. red.) a fost sută la sută în favoarea retragerii, deoarece este îngrijorat pentru spatele meu şi e mai bine să pui sănătatea pe primul lor întotdeauna. A fost la fel cu mine încă de la început. Deci a fost mai sigur decât mine că trebuie să ne retragem. Când am auzit că e de acord cu acest lucru, mi-a fost mai uşor să iau decizia”, a mărturisit Halep.

Diagnosticată în urmă cu două săptămâni cu hernie de disc, sportiva noastră a fost nevoită să se retragă atât din turneul de la Moscova, cât și de la Turneul Campioanelor.

Simona Halep (România, locul 1 WTA), Caroline Wozniacki (Danemarca, locul 2 WTA), Angelique Kerber (Germania, locul 3 WTA), Naomi Osaka (Japonia, locul 4 WTA), Petra Kvitova (Cehia, locul 7 WTA), Sloane Stephens (SUA, locul 8 WTA), Elina Svitolina (Ucraina, locul 6 WTA) și Karolina Pliskova (Cehia, locul 5 WTA) erau cele 8 jucătoare care ar fi trebuit să lupte pentru trofeul competiției dotate cu premii totale în valoare de 7 milioane de dolari.

Acum, locul Simonei va fi luat de Kiki Bertens, a noua în clasamentul WTA Race, care era rezervă la turneul de la Singapore.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top