Connect with us

Stil

10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre Christian Dior

Iata 10 lucruri interesante despre celebrul designer Christian Dior!

Spre deosebire de majoritatea designerilor contemporani cu el, Christian Dior s-a nascut intr-o familie instarita intr-un mic oras din Franta, in 1905. Familia sa s-a mutat la Paris cand Christian avea 5 ani, iar aici el s-a indragostit de moda, fii mai apoi recunoscut pe plan intenrational pentru creatiile sale.

1. Parintii sai si-au dorit ca el sa fie diplomat. Chiar daca familia sa avea alte planuri pentru el, Dior a decis sa isi ia soarta in propriile maini si s-a indragostit iremediabil de lumea modei.

2. Designerul a fost inspirat de arhitectura. Acessta a avut o mare dragoste pentru arhitectura si s-a inspirat din acest domeniu pentru a crea rochii deosebite.

3. Christian Dior a detinut o galerie de arta. In 1928 tatal sau i-a oferit propria sa galerie de arta, cu conditia ca numele familiei sa nu apara pe usa galeriei. Desi a fost deschisa pentru doar cativa ani, nuee celebre precum Pablo Picasso si-au gasit locul acolo.

4. Dior era foarte superstitios. In fiecare din show-urile sale un model trebuie sa aiba in mana un buchet de crini albi. Se pare ca toate superstitiile sale au luat amploare odata cu varsta.

5. Designerul a murit la varsta de 52 de ani din cauze necunoscute. Adevarata cauza a mortii sale ramane necunoscuta, insa unii spun ca el a murit in urma unui atac de cord, dupa ce s-a inecat cu un od de peste.

6. Christian Dior l-a avut ca si angajat pe Yves Saint Laurent. La doar 19 ani, acesta era asistentul lui Dior, insa lucrurile nu s-au incheiat foarte bine intre cei doi.

7. In timpul celui de-al doilea razboi mondial Dior a creat rochii pentru sotiile ofiterilor nazisti.

8. A fost acuzat de utilizarea unor cantitati prea mari de material. Acest lucru s-a intamplat in timpul celui de-al doilea razboi mondial, iar un mare scandal a fost iscat pe aceasta tema.

9. Casa de moda Dior a avut ca si clienti numai persoane din inalta societate. Succesul a fost pe urmele lui Dior inca din primii sai ani de cariera. Numeroase persoane renumite la acea vreme comandau tinute de la aceasta casa de moda.

10. Dior a fost primul designer care a avut o linie de accesorii.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top