Connect with us

Stil

6 mituri despre iepuras pe care trebuie sa le stii

Cu toate ca iepurasul a devenit in timp un simbol al Pastelui, fara sa aiba nicio legatura cu crestinismul, acesta este in continuare subiectul unor mituri pe care merita sa le cunosti.

1. IEPURASUL NU ARE NEVOIE DE INGRIJIRE SPECIALA
Acesta este un mit urias. Daca doresti sa ai un iepuras trebuie sa stii de la bun inceput ca presupune mai mult timp pentru ingrijire decat pentru un catelus. Si asta deoarece iepurele nu poate trai in mizerie, asa cum o fac alte animale, fapt pentru care va trebui sa ii cureti mereu locul in care isi petrece cea mai mare parte a timpului. In plus de asta, urina acestui animalut simpatic poate deveni un focar de infectie local deoarece germenii sunt in lumea lor.

CITESTE SI: PASTE REGAL IN SPANIA. IMAGINI INEDITE

2. IEPURASUL TRAIESTE DE LA 1 LA 2 ANI
Acesta este un alt neadevar pe care foarte multa lume il crede despre iepuri, indiferent de rasa. Iepurii pot ajunge la o varsta inaintata, de pana la 10 ani.

3. NU E NEVOIE SA DUCI IEPURASUL LA VETERINAR
Fals, fals si iar fals! Iepurii trebuie vaccinati in mod regulat, la fel ca si cainii. Vaccinurile se fac semestrial pentru a-i tine departe de boli.

4. IEPURASUL MIROASE DESTUL DE URAT
Asta numai daca nu te ocupi de el. Daca il lasi sa stea intr-un spatiu mizerabil si nu ii vei schimba rumegusul, evident ca mirosul nu va fi unul dintre cele mai placute.

5. IEPURASUL NU ARE NEVOIE DE MULT SPATIU
Daca ai sta sa ii observi indeaproape ai vedea ca aceste animalute sunt destul de saltarete, asa ca au nevoie de un spatiu suficient de mare pentru a putea alerga si a se juca.

6. IEPURASUL ESTE DESTUL DE DOCIL SI NU MUSCA
Orice animal este dotat cu un sistem nervos, iar daca il calci pe coada sau il tragi de urechi, cu toate ca au o privire inocenta, acestia te pot musca sau zgaria de nu iti vei mai dori niciodata sa ai un iepuras. Nu uitati ca iepurii sunt niste rozatoare, pana la urma.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top