8 lucruri pe care trebuie să le știi despre Paști

07.04.2015
8 lucruri pe care trebuie să le știi despre Paști

8 lucruri pe care trebuie să le știi despre Paști:

1. Paștele, sau Învierea Domnului, este cea mai importantă sărbătoare a creștinilor. Ridicarea din morți a lui Hristos, la trei zile după ce a fost răstignit pe cruce, este cea mai mai mare minune din istoria creștinătății, motiv pentru care are o mare însemnătate atât pentru ortodocși, cât și pentru catolici. De altfel, duminica, prima zi de Paști, este cea mai importantă zi a Bisericii.

2. Cu ocazia acestei sărbători, la nivel mondial, sunt consumate cele mai multe dulciuri, depășind chiar și perioada Crăciunului. Sunt cumpărate în medie aproape 55 milioane de kilograme de iepurași și ouă de Paște în fiecare an și doar în S.U.A. sunt fabricați în jur de 90 de milioane de iepuri de ciocolată.

3. Cu toții adorăm figurinele de ciocolată specifice sărbătorilor pascale. Știați însă că 76% dintre oameni „atacă” mai întâi urechile simpaticilor iepurași din ciocolată, iar apoi trec și la restul corpului?

4. Românii sunt mari amatori de pască. Indiferent de umplutură, statisticile arată că aproape 10 tone din preparatul specific sărbătorilor de Paște sunt consumate doar pe teritoriul țării noastre.

5.Atunci când vrei să înroșești ouăle, trebuie să alegi vopseaua alimentară, aprobată de autoritățile abilitate, pentru a te asigura că acestea nu vor fi toxice pentru tine și cei dragi.

6. Crescătoriile de găini de la noi obișnuiesc să facă diferite gesturi de caritate în apropierea sărbătorilor pascale, astfel că sunt donate nevoiașilor peste 10.000 de ouă.

7. Șefii de stat din S.U.A. au organizat în fiecare an Easter Egg Roll, un festival ce are loc chiar în curtea de la Casa Albă. Tradiția datează încă din 1878 și a fost gândită de fostul șef de stat Rutherford B. Hayes.

8. Bugetul românilor pentru cumpărăturile de Paști se situează, în medie, în jurul valorii de 400 de lei. Cu acești bani, oamenii au grijă să pună pe masă bucate tradiționale, dar și o sticlă de vin roșu.