Connect with us

Stil

9 date interesante de ZIUA EUROPEI

Pe 9 mai sarbatorim Ziua Europei, iar pentru a ne pregati cum se cuvine pentru aceasta zi importanta, haideti sa aflam 9 lucruri foarte interesante despre Europa.

1. Europa nu e un continent. Din punct de vedere geologic, Europa face parte din Eurasia insa este considerat continent din alte motive, ce nu au legatura cu geografia.

CITESTE SI: OAMENII VOR FI CIPATI – ESTE DEJA OFICIAL

2. In Europa exista 23 de limbi oficiale si 60 de limbi neoficiale. La acestea se adauga limbile imigrantilor din afara Europei, tot mai auzite pe continent.

3. Harta Europei a suferit sute de mii de modificari de-a lungul istoriei. Unele tari, precum Georgia, Kazahstan, Rusia sau Turcia se considera tari europene desi sunt mai apropiate de Orientul Mijlociu.

4. Cel mai mare stat din continentul eurasiatic este Rusia, care ocupa 37% din suprafata. Cel mai mic stat este Vatican, cu 0,44 kilometri patrati.

5. Disney World din Paris este cel mai vizitat obiectiv turistic din Europa.

6. Si Europa are jungla, iar cea mai apropiata se afla in Bosnia si Hertegovina, unul din ultimele locuri unde mai exista vegetatie salbatica in Europa.

7. Localitatea cu cel mai lung nume din Europa se afla in Tara Galiilor: anfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch. Nu, nu incercati sa cititi.

8. Bulgaria este cel mai vechi stat din Europa. A devenit regat din 681 si de atunci nu si-a schimbat niciodata numele.

9. Groenlanda, cea mai mare insula din lume, acoperita in proportie de 84% de gheata, apartine regatului Danemarcai.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top