Connect with us

Stil

Cactusul si alte 9 plante-minune recomandate de NASA in casele oamenilor

O atmosferă plăcută în propriul cămin este obiectivul pe care orice familie și-l dorește. În afară de alte aspecte care contribuie la găsirea unei armonii în casă, și plantele care ne înconjoară au un rol foarte important.

Practic, ele ar trebui considerate că o parte din familia noastră întrucât au numeroase beneficii pentru sănătate. La această concluzie au ajuns specialiștii de la NASA în cadrul unui studiu temeinic. Mai jos este lista cu plantele în ghiveci care care nu trebuie să lipsească din locuințele noastre.

Cactusul

Generează oxigen și este ideal pentru că absoarbe gazele nocive și undele electromagnetice, motiv pentru care este recomandat să fie așezat în apropierea televizorului. Datorită faptului că produc oxigen noaptea și elimină monoxid de carbon ziua, cactușii pot fi ținuți și în dormitor.

Iederă

Este foarte eficientă în combaterea poluării, iar specialiștii în mediu consideră că această plantă are o capacitate impresionantă: poate absorbi 90% din benzen, un solvent care se găsește în vopsea, cerneală, materiale plastice, cauciuc și detergenți.

Anthuriumul

Plantă originară din regiunile tropicale ale Americii este ideală pentru a fi pusă în bucătarii, pentru că elimină amoniacul care se adună în astfel de încăperi.

Dracena

Foarte apreciată pentru că acționează împotriva acetonei, a etanolului și benzenului, prezenți în anumite amestecuri speciale folosite la fabricarea mobilei.

Crassula

Cunoscută și sub denumirea de arborele de jad, despre crassula se spune că strânge toate energiile negative dintr-o cameră. Planta este recomandată mai ales persoanelor impulsive, agitate, nervoase și foarte stresate.

 

Crizantemele

Te-ai mutat la casa nouă și tocmai ai terminat de zugrăvit pereții? Atunci fă rost cât mai repede de crizanteme la ghiveci. Sunt ideale în astfel de situații pentru că absorb vaporii eliberați de vopsea.

Palmierul doamnei

Alături de Anthurium, această plantă se potrivește foarte bine spațiilor din bucătarii. Și palmierul doamnei absoarbe amoniacul, mai ales pe cel prezent în lichidul folosit la spălat vasele.

Filodendronul

Unde se află o sobă, trebuie să fie neapărat și o astfel de plantă. Așa ne învață bătrânii noștri despre filodendron, plantă care degaja o cantitate mare de vapori de apa și umidifica astfel camerele cu aer uscat.

Voalul miresei

Dacă într-o casă se fumează mult, acolo este nevoie de voalul miresei sau Chlorophytum, conform denumirii științifice. Planta absoarbe în 24 ore până la 95% din monoxidul de carbon prezent în fumul de țigară.

Ficusul

Ficusul elimină formaldehida eliberată de tapet, mobilă sau zugrăveală. Este indicat ca această plantă să fie așezată și în locurile în care există mochetă, pentru că absoarbe compușii organici volatili emanați de adezivul folosit pentru lipire.

Citește și: Planta care atrage banii in casa

Citește și: Cum să scapi de picioarele umflate

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top