Ce poți păți dacă porți tocuri zilnic, timp de 3 ani

03.06.2015
Ce poți păți dacă porți tocuri zilnic, timp de 3 ani

O pereche elegantă și frumoasă de pantofi cu toc este soluțai eprfectă pentru a completa o ținută pentru birou, sau un outfit pentru o petrecere sofisticată. Cu toate acestea, mersul pe tocuri nu este chiar ceea ce pare. Cercetătorii au examinat modul în care femeile sunt afectate de mersul pe tocuri și au descoperit că acest obicei poate aduce un mai dezechilibru la nivelul picioarelor.

Studiul a fost efectuat pe un eșantion de femei care merg zi de zi la birou încălțate cu pantofi cu toc de 10 cm. Rezultatele i-au uimit chiar și pe cercetători. Chiar dacă la început musculatura se întărește și mersul pe tocuri pare a face un mare bine picioarelor tale, după aproximativ 3 ani de zile de mers regulat pe tocuri lucrurile se schimbă. Astfel apar modificări la nivelul mușchilor, unii dintre aceștia devenind dominați și cauzând riscul apariției entorselor.

Aceste riscuri cresc cu atât mai mult atunci când ești o persoană sedentară care nu are activitate fizică. Mușchii din jurul gleznelor se dezvoltă mai mult. Studiile arată că doi din patru mușchi aflați în jurul gleznei se măresc și devin dominanți după o perioadă de trei ani. Cercetătorii au concluzionat că acest studiu demonstrează cum purtatul pantofilor cu toc reușește să întărească musculatura picioarelor, însă beneficiile se opresc atunci când apare acest dezechilibru.

Alte simptome care vor apărea cel mai probabil sunt deformarea picioarelor, durerile de spate și chiar infertilitate. Specialiștii spun că toată partea inferioară a corpului este afectată de mersul pe tocuri. De aceea este bine să iei în considerare masajul săptămânal și antrenamentul fizic. Acestea te vor ajuta să remediezi unele probleme și să îți relaxezi picioarele.