Trendurile culinare din 2015

12.02.2015
Trendurile culinare din 2015

Trendurile culinare din 2015.

Se vorbeşte tot mai mult despre bucătărie şi alimentaţie sănătoasă. Din grija pentru sănătate, sau pur şi simplu din dorinţa de a reinventa stilul de a mânca, a fost concepută o listă cu trendurile culinare ce conţine o serie de produse pe care trebuie să le consumi sau măcar să le încerci anul acesta. Iată care sunt ele:

Bananele. Bananele sunt peste tot anul acesta. Indiferent că vorbim despre biscuiţii cu banane care înlocuiesc laptele, batoane de ciocolată cu banane şi arahide şi până la caramele ori îngheţată cu banane, aceste fructe exotice sunt nelipsite din alimentaţia anului 2015.

sursa foto alnatura.de
sursa foto alnatura.de

Pudra de arahide. Tot mai multe companii producătoare de alimente folosesc făina de arahide la shake-uri ori ca adaos în laptele pentru copii. Motivul principal îl constituie pierderea grăsimilor din arahide în timpul procesării şi păstrarea proprietăţilor proteice ale acestora.

sursa foto andreeachinesefood.blogspot.com
sursa foto andreeachinesefood.blogspot.com

Tipuri de sare mai sofisticate. Vedem tot mai des în magazine tipuri noi de sare, mult mai sănătoase şi mai benefice pentru organism decât cea obişnuită. Un exemplu elocvent este şi sarea roz de Himalaya, care conţine 84 de minerale pe care o sare obişnuită nu le are.

sursa foto pronapic.allshops.ro
sursa foto pronapic.allshops.ro

Popcornul aromat . Caramel, nuci, ciocolata, gumă de mestecat, toate aceste arome se regăsesc acum şi în popcorn, înlocuind clasicele floricele cu sare.

sursa foto a-kitchen-addiction.com
sursa foto a-kitchen-addiction.com

Sucul de turmeric. Pe lângă faptul că tratează aciditatea, previne dezvoltarea celulelor canceroase şi uşurează simptomele artritei, băutura-minune ne menţine tineri şi mai mult timp, asta datorită unui conţinut ridicat de antioxidanţi.

sursa foto wholefoodsexplorer.com
sursa foto wholefoodsexplorer.com

Batoanele din carne pentru creşterea energiei. Acestea conţin carne uscată şi presată, fructe uscate şi grăsimi şi au rolul de a înlocui batoanele proteice ori energizantele clasice.

sursa foto qualitybeef.org
sursa foto qualitybeef.org