Connect with us
pisica

Stil

Crezi că eşti pregătit pentru o pisică?

Crezi că eşti pregătit pentru o pisică? Pisicuţele se adaptează destul de repede la noua casă, dar nu uita de unele „accesorii” : trebuie neapărat să aibă undeva în casă o litieră cu nisip curat. De ce va mai avea nevoie – cumpără-i pisicii tale jucării prevăzute cu sisal, puf sau pene pentru ca ea să nu se plictisească niciodată.

Cu ce o hrăneşti? Fie că optezi pentru hrană uscată, fie pentru cea umedă, trebuie să te asiguri că ceea ce cumperi pentru noua ta pisică este potrivită vârstei şi dimensiunilor ei. Nu uita să achiziţionezi două sau chiar trei boluri, unul sau două pentru hrană şi unul pentru apă. În funcţie de talia pisicii îi vei doza cantitatea de hrană, eventual apelând la sfaturile medicului veterinar, însă apa proaspătă trebuie să fie mereu la dispoziţia ei.

Daca tot am pomenit de medicul veterinar, este bine de ştiut că vizita la specialist este obligatorie, mai ales în primele luni de viaţă. Este demn de luat în calcul atat efortul cât şi timpul pe care trebuie să le acordaţi acestei sarcini, dar să nu uitaţi nici de aspectul financiar – controalele și vaccinările vor scoate ceva bani din buzunar.

O altă discuţie legată de acest subiect ar fi cea care priveşte sexul animalului. Înainte de castrare, atât masculii, cât şi femelele îşi vor marca teritoriul şi vor avea manifestări de împerechere. O variantă la îndemana ar fi aceea de a steriliza pisica, dacă nu doreşti să facă pui, pentru a evita astfel de comportamente.

De unde luam pisica?
Dacă ai decis că îndeplineşti condiţiile pentru a creşte o pisică şi eşti pregătit pentru un suflet nevinovat în viaţa ta, trebuie să decizi daca o cumperi sau adopţi. Sunt persoane care, dincolo de toate aceste aspecte, vor lua în calcul şi dacă pisica are sau nu pedigree. Daca doreşti una de rasă, cea mai bună alegere ar fi magazinele specializate pentru animale sau crescătorii avizaţi.
Daca doreşti să salvezi o pisică abandonată, dar timpul nu îţi permite deplasările la adaposturi sau la centrele de voluntariat, ar trebui să ştii că şi pe Internet sunt o mulţime de animale ce caută stăpân.

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top