Connect with us
Vrei să-și dai seama când cinva te minte? Aici sunt câteva indicii care te vor ajuta să identifici persoanele care mint.

Stil

Cum îți dai seama că cineva te minte. Explicația unui psiholog de la Harvard

Ați putea crede că fâstâceala și evitarea contactului cu ochii sunt semnele care arată că cineva te minte. Însă, în conformitate cu profesorul de la Harvard, Amy Cuddy, nu există niciun indiciu nonverbal caree să fie concludent.

În noua ei carte „Prezența”, psihologul explică un lucru extrem de interesant.  În loc să se caute marea „dezvăluire”,  cel mai bun mod de a identifica înșelăciune este căutarea discrepanței între mai multe canale de comunicare, inclusiv expresii faciale.

„Minciuna este muncă grea”, spune Cuddy. „Noi spunem o poveste în timp ce suprimarea e alta. În cazul în care nu este suficient de complicată, cei mai mulți dintre noi ne confruntăm cu vinovăție psihologică despre a face acest lucru, pe care noi încercăm, de asemenea, să-l suprimăm. Pur și simplu nu avem puterea de a transmite creierului să gestioneze ce să lase să „se scurgă”.

Cel mai bun mod de a prinde aceste „scurgeri de informații” este de a căuta diferențele dintre ceea ce spun oamenii și ceea ce fac ei. Emoții contradictorii, cum ar fi un ton fericit de voce asociat cu o expresie facială agitată, poate fi diferența.

Cum identifici persoanele care mint

Din păcate, oamenii, în general, identifică greu minciunile. Problema este că mulți dintre noi ne concentrăm prea mult asupra conținutului a ceea ce spun oamenii. Este important să en concetrăm asupra acțiunilor lor și alinierea între cele două.

Ea citeaza un studiu realizat de psiholog de la Harvard, Nancy Etcoff. Acesta a constatat că persoanele cu o tulburare de prelucrare a limbajului au fost semnificativ mai bine identificați ca mincinoși decât cei fără tulburare. Și asta, probabil, pentru că ei nu au fost distrași de cuvintele spuse.

Citește și: 6 sfaturi care te ajuta sa vindeci depresia

„Când suntem în mod conștient în căutarea pentru semne de înșelăciune sau adevăr, acordăm prea multă atenție cuvintelor și nu suficient pentru a observa gesturile.”, spune Cuddy. „Adevărul se dezvăluie mai clar prin acțiuni decât prin cuvinte.”

Continue Reading
Subiecte pe aceeași temă:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top