Connect with us

Stil

Cum se joacă memoria cu amintirile tale

Ar fi greşit să crezi faptul că că memoria îți înregistrează experiențele asemenea unei camere video. Astfel, memoria îți rescrie trecutul cu ajutorul informațiilor din prezent, actualizându-ți amintirile odată cu noile experiențe.

Când te gândești la momentul când ți-ai cunoscut partenetul, îți poți aduce aminte de un sentiment de dragoste sau de euforie”, a spus autoarea principală, Donna Jo Bridge, membru postdoctoral în științe medical-sociale la Școala de Medicină a Universității Feinberg. „Dar, de fapt, se poate să îți proiectezi sentimentele din prezent asupra acelei întâlniri originale cu persoana respectivă”.

Pentru a ne ajuta să supraviețuim, explică Bridge, amintiriile noastre se adaptează la un mediu aflat în continuă schimbare și ne ajută să sortăm ceea ce este important. Acesta este primul studiu care arată în mod specific cât de problematică este memoria și cum poate insera lucruri din prezent în amintirile din trecut.

La experiment au participat 17 persoane care au studiat 168 de locuri ale unui obiect pe un ecran, cu diferite imagini de fundal. Apoi, cercetătorii au cerut participanților să încerce să plaseze obiectul în locul original, dar în timp ce pe ecran era un alt fundal. De fiecare dată, participanții plasau obiectele într-o poziție incorectă.

Pentru ultima parte a studiului, participanților li s-a arătat obiectul în trei locuri de pe ecranul original și au fost rugați să aleagă locul corect. Opțiunile lor erau: locul în care au văzut mai întâi obiectul, locul în care ei au pus obiectul în partea a doua a studiului și un loc complet nou.

„Oamenii au ales de fiecare dată locul pe care l-au ales în partea a doua”, a spus Bridge. „Acest lucru arată că amintirea originală a locului a fost modificată pentru a reflecta locul pe care și l-au adus aminte pe noul fundal. Memoria lor a actualizat informațiile prin inserarea informațiilor noi în amintirile vechi”.

 

 

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top