Descoperirea cercetatorilor despre termenul de valabilitate al alimentelor

07.08.2015
Descoperirea cercetatorilor despre termenul de valabilitate al alimentelor

Potrivit noilor studii ale cercetatorilor, multe dintre termenele de valabilitate ale alimentelor sunt ,,inventate”. Multe produse pe care le consumam zilnic isi pierd calitatea optima cu ceva timp inainte de a expria.

Cercetatorii incerca sa le explice consumatorilor din toata lumea de ce nu trebuie sa ne incredem in termenele de valabilitate ale alimentelor. In mod normal produsele din frigiderul nostru trebuie aruncate cu ceva timp inainte de data expirarii.

CITESTE SI: ALIMENTELE CARE ITI DISTRUG ORGANISMUL IN DOAR 9 ZILE

Oamenii de stiinta din domeniul alimentatiei sustin ca trebuie sa fim atenti nu la data expirarii alimentelor ci la momentul la care le-am cumparat si desigilat. Spre exemplu, carnea de pui poate fi depozitata in frigider aproximativ doua zile dupa ce am cumaparat-o din magazin. In cazul in care puiul este gatit si sigilat, il putem pastra pana la patru zile.

Ouale din frigiderul nostru trebuiesc pastrate maximum cinci zile, doar daca le congelam le putem pastra cateva luni bune.

In cazul in care ambalajul de la sunca din frigider este desigilat, este bine sa consumam alimentul in maximum sapte zile. Nici laptele de consum nu este bine sa stea in frigider mai mult de o saptamana.

CITESTE SI: OOPS! ZECE ALIMENTE CARE NU AU CE CAUTA NICIODATA IN FRIGIDER!

In cazul bauturilor alcoolice, precum vinul, putem pastra o sticla in frigider chiar si trei saptamani. Daca alegem sa congelam vinul, atunci acesta poate fi pastrat o perioada de sase luni in propriul frigider.

Sursa foto:  alba24.ro