Connect with us
Duminica care sunt traditiile si obiceiurile zilei

Stil

Duminica. Ce nu ai voie sa faci in aceasta zi

Duminica este ziua in care toata lumea ar trebui sa-si petreaca timpul alaturi de familie sau odihnindu-se. Sunt multi care se intreaba de ce Duminica a fost aleasa ca zi libera si de ce este aceasta zi declarata ziua odihnei.

Raspunsul la intrebarile legate de modul in care ne este recomandat sa ne petrecem ziua de duminica, se afla in cartile vechi ale crestinismului.

In popor se spune ca duminica a fost lasata de la Dumnezeu pentru odihna, iar istoria confirma ceea ce bunicii nostri ne spuneau odata.

Mai precis in Sfanta Scriptura, scrie asa: „Sase zile sa lucrati, iar ziua a saptea este ziua odihnei, adunare sfanta a Domnului: nici o munca sa nu faceti; aceasta este odihna Domnului in toate locuinţele voastre.” (Levitic 23, 3).

Ce nu ai voie sa faci Duminica

Sfanta scriptura nu descrie clar daca ai voie sa speli, sa calci, sau sa faci treburile casei duminica, insa dupa cum puteti citi clar mai sus sunt „interzise” orice fel de munci, conform vointei Domnului.

Pe orice preot din Biserica Ortodoxa sau Catolica ai intreba, acesta iti va spune raspicat ca duminica nu se spala, matura, calca sau intreprind orice alte treburi casnice.

Duminica este in traditie ziua in care nu se spala sau fac treburi casnice, in majoritatea duminicilor sunt sarbatoriti si multi Sfinti mari ai religiei.

Citeste mai mult despre ziua de duminica

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top