Connect with us
Tradiții și superstiții. Ce nu ai voie să faci sub nicio formă în ziua de duminică

Spiritualitate

Tradiții și superstiții. Ce nu ai voie să faci sub nicio formă în ziua de duminică

De-a lungul timpului, oamenii au dezvoltat mai multe tradiții și superstiții în care au ajuns să creadă. Chiar și acum, unii se leagă de mai multe credințe pentru a se asigura că vor scăpa de ghinion și fac tot ce trebuie pentru a avea noroc. Află ce nu ai voie să faci în ultima zi a săptămânii. Vezi care sunt cele mai importante superstiții ale zilei de duminică.

Superstiții ziua de duminică

Ziua de duminică este una dintre cele mai importante zile ale săptămânii. Aceasta este închinată lui Dumnezeu şi dedicată odihnei. În această zi, oamenii respectă mai multe superstiții pentru a se asigura că le merge bine și nu vor avea ghinion din cauză că nu fac ceea ce trebuie.

Ce să nu faci vineri

Astfel, duminica este bine să mergem la biserică. De la mic la mare, trebuie să participăm la Sfânta Liturghie și să ne rugăm în această zi sfântă. De altfel, nu e bine să dormi cât timp preotul cântă în biserică, pentru că se spune că urmezi îndemnul diavolului. Şi după ce te trezești, nu trebuie să mănânci îndată, că-i păcat.

Duminica nu e bine ca omul să doarmă cât preotul slujeşte în biserică, căci nu se apropie sfinţii 40 de zile de el. Cei care merg la biserică duminica, în special cei săraci și necăjiți, vor găsi mântuire.

Duminica trebuie să luam cheia de la ușă dimineața devreme. Se spune că Maica Domnului intră în casa fiecăruia și lasă norocul acolo. De nu va găsi deschis, se zice că nu va intra și va pleca mâniată.

Nu dormi până târziu duminică!

Tot în această zi nu trebuie să îți tai unghiile. Se spune că, atunci când îți tai unghiile, tai de fapt legătura cu îngerul tău păzitor. Trebuie să te pregătești de sâmbătă, să te speli, să te aranjezi, la fel și casa în care stai, pentru a fi gata pentru zi de sărăbătoare.

Tot necazuri ţi-ar aduce şi spălatul rufelor sau orice treabă casnică. Ca în nicio altă zi, nu e bine să faci vrăji. Se spune că tot răul făcut duminica se va întoarce împotriva ta și mai rău.

Despre oamenii născuţi duminica se spune că sunt norocoşi şi inteligenţi. De altfel, ei sunt și foarte talentați și pricepuți la dansuri și tot ce ține de tradiție și folclor.

Există şi o superstiţie legată de duminicile de primăvară. Dacă vezi prima floare de primăvară într-o duminică, viaţa ta va fi senină şi îmbelşugată tot anul.

Superstiții ziua de luni

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top