Connect with us
12 septembrie-08092015

Stil

Evenimentele zilei de 12 septembrie

In data de 12 septembrie 1953 John Fitzgerald Kennedy se căsătorește cu Jacqueline Lee Bouvier la biserica St. Mary din Newport, Rhode Island.

Jacqueline Lee Bouvier Kennedy Onassis a fost soția celui de-al 35-lea Președinte al Statelor Unite, John F. Kennedy și a servit ca Primă Doamnă în timpul președenției lui din 1961 până la asasinarea din 1963. Mai târziu s-a căsătorit cu magnatul grec Aristotel Onassis din 1968 până la decesul acestuia în 1975. Pentru ultimii 20 de ani ai vieții sale, a avut o carieră de succes ca editor de cărți.

Kennedy a fost împușcat mortal pe când efectua un tur al orașului într-o mașină decapotabilă alături de soția sa Jacqueline, fiind însoțiți de guvernatorul de atunci al statului Texas, John Bowden Connally, Jr., care a fost la rândul său sever rănit, și de soția acestuia.

Împrejurările și cei care au organizat asasinatul președintelui american au rămas până azi neclarificate, deși mai multe investigații oficiale au prezentat de-a lungul timpului varianta avându-l pe Lee Harvey Oswald ca unic asasin. Cu toate acestea, numeroase sondaje de opinii indică că aproximativ 80 % dintre americani nu cred varianta oficială. Ca atare, acest atentat este explicat de mai multe teorii sau ipoteze care nu au fost încă dovedite în mod concludent.

CITESTE SI: EVENIMENTELE ZILEI DE 7 SEPTEMBRIE

Nasteri importante in data de 12 septembrie:

In data de 12 septembrie 1973 s-a nascut Paul Walker, director si actor.

Decese importante in data de 12 septembrie:

In data de 12 septembrie 2003 s-a stins din viata Johnny Cash, cântăreț-compozitor american, chitarist și actor.

Sursa foto: vintag.es

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top