Connect with us

Stil

Filmele Freeman Entertainment domină lista nominalizărilor la Oscar

Ediţia de anul acesta a Premiilor Oscar a adunat un număr impresionant de 29 de nominalizări pentru filmele distribuite pe marile ecrane de Freeman Entertainment, remarcabil fiind rezultatul înregistrat de musicalul „La La Land” care se prezintă cu un total de 14 nominalizări la ediţia din 26 februarie.

După recordul celor şapte trofee obţinute la Globurile de Aur, filmul regizat de Damien Chazelle marchează un nou succes în istoria Premiilor Oscar, cu cele mai multe nominalizări primite, alături de „All Above Eve” (1950) şi „Titanic” (1997).

La ediţia din 26 februarie 2017, „La La Land” se regăseşte pe lista nominalizărilor la următoarele categorii: „Cel mai bun film”, „Cea mai bună actriţă într-un rol principal” – Emma Stone, „Cel mai bun actor într-un rol principal”- Ryan Gosling, „Cel mai bun regizor” – Damien Chazelle, „Cel mai bun scenariu original”, „Cea mai bună coloană sonoră”, „Cea mai bună imagine”, „Cele mai bune costume”, „Cel mai bun montaj”, „Cea mai bună scenografie”, „Cel mai bun montaj de sunet”, „Cel mai bun mixaj de sunet” şi două nominalizări la categoria „Cea mai bună melodie originală”.

Dintre titlurile aflate în portofoliul Freeman Entertainment, drama de război regizată de Mel Gibson „Fără armă în linia întâi” a fost nominalizată pentru: „Cel mai bun film”,  „Cel mai bun actor într-un rol principal” – Andrew Garfield, „Cea mai bună regie”, „Cel mai bun montaj”, „Cel mai bun montaj de sunet” şi „Cel mai bun mixaj de sunet”.

„Deepwater Horizon: Eroi în largul mării” se regăseşte pe lista nominalizărilor la categoriile: „Cele mai bune efecte vizuale” şi „Cel mai bun montaj de sunet”, în timp ce „Sully: Miracolul de pe râul Hudson” este nominalizat pentru „Cel mai bun montaj de sunet”.

„Florence Foster Jenkins” are două nominalizări pentru „Cea mai bună actriţă într-un rol principal” – Meryl Streep şi „Cele mai bune costume”. Blockbuster-ul „Brigada Sinucigaşilor” este şi el nominalizat la categoria „Cel mai bun machiaj/ Cea mai bună coafură”.

Producţia „Animale fantastice şi unde le poţi găsi” ce redeschide uşa către universul vrăjitoreasc imaginat de J. K. Rowling odată cu seria Harry Potter se regăseşte pe lista nominalizărilor la categoriile „Cea mai bună scenografie” şi „Cele mai bune costume”.

Martin Scorsese obţine cu filmul „Silence: Puterea credinţei” o nominalizare pentru „Cea mai bună imagine”. Filmul are premiera în cinematografele din România din 17 martie.

În doar doi ani de activitate, Freeman Entertainment a reuşit să se poziţioneze drept unul dintre cei mai importanţi distribuitori de film pe piaţa din România şi deţine în exclusivitate licenţa Warner Bros. Pictures, dar şi un portofoliu impresionant de titluri ale unor producători de top ca: Lionsgate, Dreamworks Pictures, STX şi Nu Image. Printre cele mai importante producţii care au avut încasări spectaculoase în 2016 se numără: „Brigada sinucigaşilor”, „Bunicul dezlănţuit”, „Batman vs. Superman: Zorii dreptăţii”, „Now You See Me: Jaful perfect 2” sau „Animale fantastice şi unde le poţi găsi”.

În 2017, Freeman Entertainment va aduce în cinematografele din ţară mult anticipatele „Lego Batman: Filmul”, „John Wick 2”, „Wonder Woman”, „Dunkirk”, „Kong: Insula craniilor”, „King Arthur”, „Justice League”, dar şi altele.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top