Connect with us
De ce ne sperie relatiile? Află opinia specialiștilor. Și, daca ești într-o astfel de situație, atunci poți lua măsuri.

Stil

De ce ne sperie relațiile? Află opinia specialiștilor

Toți avem idei diferite în legătură cu relațiile. Acestea iau naștere în urma experiențelor din trecut. Și, astfel, unele persoane pot dezvolta o anumită teamă față de legăturile interumane. Cum se explică frica aceasta? Află de ce ne sperie relațiile și ce este de făcut.

De ce ne sperie relațiile?

Mulți se tem de intimitate și nu vor să se simtă apropiați de cineva, însă, pe de altă parte, sunt îngroziți de singurătate. Tocmai din cauza fricii, în momentul în care simt că încep să fie prea apropiați de cineva, dau înapoi. De asemenea, foarte mulți oameni vor pe cineva până în clipa în care acel cineva începe să aibă aceeași dorință. Atunci, renunță. Sau, mai există cazul în care încep să își dorească să fie cu un om după ce acesta nu îi mai vrea.

Pentru a înțelege de ce ne sperie relațiile, este necesar să urmărim anumite lucruri din trecut. Relațiile anterioare își pun amprenta asupra noastră. Interacțiunile cu propriii părinți dictează ceea ce așteptăm de la o relație. Asta pentru că aflăm cum funcționează lucrurile între oameni. Dacă, de exemplu, nevoile noastre emoționale au fost neglijate în copliărie, atunci ne va fi teamă să avem încredere. Ne-ar putea fi teamă să depindem de cineva sau ca cineva să depindă de noi.

CITEȘTE ȘI: Semne ca NU vrea o relatie serioasa

Dacă în copilărie un om s-a simțit neglijat de părinți, atunci va construi ziduri în jurul său și se va comporta de parcă acele nevoi emoționale nu există. Este o strategie care îi ține departe de suferințe. Și astfel apare teama de atașament. Aceste persoane nu vor putea fi atente nici la nevoile lor, nici la ale partenerului de viață.

Important este să conștientizăm acea frică de relații și să facem ceva în acest sens. O parte din problemă se rezolvă numai când devenim conștienți de existența ei. Numai în acest mod ne vom permite să ne schimbăm și să putem crea o anumită legătură cu cineva. Când începem să înțelegem de unde vine frica față de relații, înseamnă că suntem pe drumul către ”vindecare”. Esențial este să fim sinceri cu noi înșine și să înțelegem ce și de ce ne sperie atât de mult încât nu ne putem implica în totalitate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top