Connect with us
Sfaturi utile pentru a scapa de invidie

Stil

Ghid util pentru a trata invidia

Foarte putini oameni ar putea argumenta pozitiv influenta invidiei in viata noastra. De fapt, cei mai multi dintre noi putem observa rapid efectele nocive ale invidiei:

– duce la resentimente si amaraciune;
– ne provoaca sa facem lucruri neobisnuite;
– ea ne poate duce spre depresie.

Citeste si: Trucuri vestimentare care te fac sa pari mai slaba

Citeste si: Planta care atrage banii in casa

Cu toate acestea, invidia si gelozia continua sa fie prezente in viata noastra si este o lupta constanta intre ceea ce ne spune inima si ceea ce dicteaza mintea. Suntem invidiosi pe aparitia altor oameni, pe talentele lor, pe performantele, relatiile si avutiile lor. Desi stim ca invidia nu aduce nicio contributie pozitiva in viata noastra, ea totusi ramane in suflet.

Cu siguranta, fiecare dintre noi ne dorim sa traim fara a mai fi gelosi si invidiosi. Dar cum le putem invinge?

1. Concentreaza-te pe lucrurile bune din viata ta. Unul dintre cele mai mari motive pentru care suntem invidiosi pe viata altuia este faptul ca dam voie sa se intample asta. In schimb poti sa numeri lucrurile bune din viata ta. Esti talentat, ingrijit, esti unic. Viata ta este prea valoroasa pentru a fi traita ca toti ceilalti si ai nenumarate motive sa fii recunoscator pentru viata ta. Trebuie doar sa-ti amintesti.

2. Aminteste-ti ca nimeni nu le are pe toate. Comparand viata ta cu a celorlalti este o pierdere de timp. Fiecare persoana cu care interactionezi are probleme, incercari ale vietii si puncte slabe la fel ca tine. Asta este ceea ce ne face umani si nimeni nu le are pe toate.

3. Evita persoanele care au obiceiuri gresite. Daca iti petreci timpul cu oameni care fac orice pentru a-si cumpara cele mai scumpe haine, care fac orice pentru a-si petrecere concediul in cele mai extravagante vacante risti sa cazi in aceasta capcana de a-ti dori si tu desi este peste puterile tale.

4. Petrece timp cu persoanele recunoscatoare. Recunostinta este extrem de contagioasa. Oamenii recunoscatori sunt in general multumiti de viata lor si timpul petrecut cu ei va fi de calitate. Cu cat petreci timp in compania lor, vei fi mult mai spiritual si in acest fel si altii vor dori sa fie ca tine.

5. Bucura-te de succesul altora. Atunci cand cineva primeste ceea ce ti-ai dori si tu, bucura-te pentru el. Opreste-te sa mai privesti viata ca pe o competitie. Bucuria nu este o resursa finita. In momentul in care vei experimenta fericirea din bucuria altora este ziua in care faci un pas inainte pentru depasirea invidiei.

6. Fii generos! Chiar daca la inceput trebuie sa te fortezi, generozitatea este un obicei esential in viata ta. Imparte din talentul, cunostintele si abilitatile tale cu cei din jur. Pe masura ce iti vei petrece timpul cu persoane care au mai putina energie ca tine, cu atat vei gasi implinirea si sensul.

Invidia te transforma intr-un ostatic. Elibereaza-te si vei vedea viata cu alti ochi!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top