Connect with us
batranii japonezi-24092015

Stil

Sfaturi de viata de la batranii japonezi pe care sa le aplici si tu

De-a lungul timpului batranii japonezi au lasat culturii lor sfaturi pretioase despre modul in care ar trebui sa iti traiesti viata.

Atunci cand ajung la sfarsitul carierei, batranii japonezi le lasa un set de sfaturi celor mai tineri care se pregatesc sa le ia locul.

Este bine sa tinem cont de ele, avand in vedere ca batranii japonezi sunt printre cele mai longevive persoane de pe planeta. Acest fapt se datoreaza modului in care isi traiesc viata, bazat pe cateva principii solide si trainice.

Iata care sunt acestea!

1. Nu-ti fie frica sa gresesti

Atunci cand faci ceva si obtii un rezultat gresit, este mai bine decat sa nu fi facut nimic. Orice esec si orice reusita este o experienta de viata. Batranii japonezi sunt de parere ca nimic nu poate substituii experienta. Nu regreta mai tarziu ca nu ai facut anumite lucruri din cauza fricii.

CITESTE SI: 5 GRESELI PE CARE LE FACEAU OAMENII DIN ANTICHITATE VALABILE SI ASTAZI

2. Fii tu insuti

In cultura japoneza se considera ca una dintre marile provocari ale vietii este sa ai curajul de a fii tu insuti. Mereu se va gasi cineva mai destept, mai frumos, mai norocos ca tine. Dar nu uita ca unii oameni nu au nici pe sfert norocul tau, si ca in felul tau esti unic in lume. Ai curaj si vei reusi!

3. Lasa in urma trecutul

Nu vei putea niciodata sa treci la un capitol nou si sa inveti lucruri noi daca mereu te vei agata de trecut. Lasa in spate tot ce a fost si concentreaza-te pe viitor. Viata si oportunitatile nu asteapta pe nimeni!

4. Infrunta problemele

Batranii japonezi nu se dau in spate de la nimic. Mergi prin viata cu capul sus si gaseste in tine curajul de a infrunta greutatile. Ce nu te omoara te va face mai puternic. Te vei simti mandru atunci cand ai reusit sa treci peste un ostacol si asta iti va creste stima de sine.

5. Alege cu atentie oamenii din jur

Este foarte important sa faci o selectie cat mai inteleapta a oamenilor din jurul tau. Mereu se vor gasi preieni doar cu numele, sau oameni care au nevoie de tine doar atunci cand le este greu. Important este sa ii testezi pe toti si sa nu te culci pe o ureche. Si mai important este sa poti sa te eliberezi de cei care nu au ce cauta in viata si in sufletul tau.

Sursa foto: shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top