Stil
Greșeli frecvente ale băutorilor de cafea
Iată câteva greșeli pe care le fac aproape toți băutorii de cafea. Te numeri printre ei?
Folosesc cafeaua pentru a înlocui țigările. După renunțarea la fumat, cafeaua devine prietena ta cea mai bună. Specialiștii spun că fumătorii au o toleranță mai ridicată la cafeină și ficatul lor o metabolizează mai repede, ceea ce îi face să aibă nevoie de 2-3 cafele în plus pentru a avea parte de aceleași efecte pe care le simt nefumătorii. Dacă plănuiești să renunți la fumat, trebuie să ții cont de faptul că vei avea nevoie de mai multe cafele pentru a le simți efectul, implict vei fi mai agitat și mai iritabil – stări nu foarte bune, mai ales atunci când trebuie să te lupți cu împotriva tutunului.
CITEȘTE ȘI: 5 LUCRURI PE CARE NU LE ȘTII DESPRE FISTIC
Majoritatea persoanelor beau cafeaua diminieața târziu. Cercetătorii spun că unii oameni au o genă care îi ajută să metabolizeze cafeaua foarte repede, în timp ce altora le ia de două până la trei ori mai mult timp. Dacă ești unul dintre acei oameni predispuși genetic la o anumită sensibilitate la cafeină, ceașca pe care o bei dimineață s-ar putea să nu fie complet ieșită din sistemul tău până după ora de culcare. Cel mai indicat este să bei cafeaua dimineața devreme, pentru a te asigura că nu îți va fi greu să adormi seara.
Mulți încearcă să elimine cafeina prin antrenamente. Unele persoane își umplu cana cu cafea de prea multe ori și apoi încearcă să o elimine prin exerciții, consumul de alimente amidonoase (care se spune că absorb cafeina), sau mulți litri în plus de apă.
Moleculele de cafeina circula prin fluxul sanguin și sunt în cele din urmă transformate de ficat într-o formă inactivă care este apoi eliminată prin rinichi. Exeperții spun că nu se poate face nimic odată ce procesul a fost deja început. Cel mai bine este să îți limitezi consumul de cafea, mai ales atunci când începi să te simți agitat.