Connect with us
Halatul pentru femei și bărbați - un element de bază al garderobei

Stil

Halatul pentru femei și bărbați – un element de bază al garderobei

Halatul pentru femei și bărbați – un element de bază al garderobei

Dacă nu ai mai avut până acum un halat probabil te gândești ce ar putea fi special la acesta. Până la urmă este doar un halat și nimic mai mult. Pe de-o parte ai dreptate, dar pe de altă parte ai rămâne surprins de practicabilitatea acestuia.

Cei care au avut privilegiul de a purta un halat calitativ știu că există numeroase motive pentru care merită să fie în dulapul tău. Ia să vedem câteva dintre acestea.

1. Un halat – mai multe întrebuințări

Ei bine, începem direct cu punctul forte. Halatul poate fi purtat în diferite contexte. 

  • Dimineața: Imediat după trezire, poți îmbrăca halatul. Îți iei cartea în mână, cafeaua în cealaltă și poți ieși pe terasă savurându-ți dimineața. Nu va mai trebui să te îngrijorezi că cineva te zărește îmbrăcat necorespunzător. Ochii lumii nu vor vedea decât frumosul care te înfășoară. 
  • La SPA: Un tratament de SPA sună atât de bine… Dar stai puțin, ai nevoie de un halat. Fără acesta, tratamentul nu este complet. Așadar, înfrumusețarea și relaxarea merg mână-n mână cu rafinamentul pe care ți-l poate oferi un halat potrivit.
  • Sejurul la hotel: Ei bine, nu vrei să fii stresat în timpul concediului tău și mereu să-ți faci griji că nu poți ieși pe hol sau să mergi pe terasă că nu ești îmbrăcat adecvat. De aceea este important să te asiguri că locația la care ești cazat îți pune la dispoziție un halat. Dacă nu, trebuie să ți-l aduci pe cel de acasă. În modul acesta te vei bucura de timpul petrecut, simțindu-te în largul tău și confortabil.
  • La dușuri și băi: Marea majoritate a oamenilor folosesc un halat după ce se spală. Este mult mai practic decât un prosop. Știm că femeile sunt întotdeauna mult mai selective decât bărbații când vine vorba de modelul unui halat, dar este important, totodată, ca materialul acestuia să absoarbă bine umezeala. Așa că aruncă o privire la mai multe halate de baie pentru damă și compară compoziția din care sunt făcute. Îmbină plăcutul cu utilul.

Așadar, vedem că un halat este mai util decât am crede. Momentele în care poate fi purtat sunt chiar multiple.

2. Un halat în diferite forme

După cum bine știm în ultima vreme există multe tipuri de halate special concepute pentru fiecare ocazie. 

  • Halatul de baie: Deși avem impresia că toate halatele ar trebui să arate la fel, nu e chiar așa. Halatul de baie ar trebui să fie mai scurt și să cadă exact sub genunchii purtătorului. De obicei bărbații se trezesc fie cu un halat prea scurt, fie cu unul prea lung. Când alegi un halat de baie pentru bărbați ține cont de lungimea acestuia și de înălțimea ta. 
  • Chimonoul: Acesta are un design japonez și a devenit din ce în ce mai popular în lumea occidentală pentru eleganța ce o conferă. Un chimono este fabricat în mod obișnuit din mătase și de cele mai multe ori se regăsește în modele vibrante. Ba mai mult, se așează delicat pe corpul fiecărei femei. De aceea, multe femei preferă să aibă în garderobă un chimono – pentru că e sexy și rafinat. 
  • Halatul de satin sau dantelă: Femeile adoră să se simtă Femei. Nu la voia întâmplării își aleg piese vestimentare care să le reliefeze formele trupului. Halatul de satin sau dantelă este extrem de atrăgător, oferindu-ți o senzualitate aparte. În plus, îți maschează cu pricepere zonele problematice.

3. Un halat – povestea țesăturilor

Una dintre cele mai importante caracteristici ale unui halat de baie este materialul din care este fabricat. Datorită faptului că fiecare are propriul stil nu există o singură variantă universal valabilă. 

  • Bumbac: Halatul de baie din bumbac oferă un grad ridicat de absorbție, deoarece bumbacul are un element hidrofil natural, ideal pentru eliminarea umidității. Cel mai popular tip de halat de baie este cel a cărui compoziție seamănă cu a prosopului.
  • Mătase: Halatul de baie din mătase oferă un aspect distins oricui îl poartă. De obicei este mai scump, dar nu este potrivit să-l porți când ieși de la duș pentru că nu oferă absorbție. 
  • Microfibră: Acest tip de halat este mai fin decât mătasea și avantajul e că absoarbe umezeala. Se simte ușor, însă nu la fel de confortabil ca unele dintre celelalte materiale.
  • Lână: Un halat plușat este ideal pentru perioada de iarnă. Te vei simți la căldurică și extrem de confortabil. Este potrivit pentru persoanele mai friguroase.

Concluzie

Până la urmă, halatul chiar este o piesă de rezistență în garderobă, fiind încadrat în categoria lenjerie de noapte pentru damă sau bărbați. Dacă nu ai unul trebuie numaidecât să-ți faci rost. Acum ai toate motivele să-l găsești cât se poate de eficient. 

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top