Connect with us

Stil

HALLOWEEN 2015. Traditii, superstitii si obiceiuri legate de Halloween

HALLOWEEN 2015. Sarbatoarea de Halloween este celebrata anual in noaptea de 31 octombrie. Evenimentul este marcat de o serie de traditii, superstitii si obiceiuri.

HALLOWEEN 2015. Nu este bine sa trantesti o usa de Halloween deoarece oricand poate fi o fantoma pe langa ea si te va bantui mereu. De asemenea, daca o lumanare se stinge singura in aceasta noapte, inseamna ca spiritele rele sunt prin apropiere.

HALLOWEEN 2015. Se spunea ca daca un liliac iti zbura in interiorul casei in noaptea de Halloween era semn ca in casa erau spirite si fantome; daca liliacul zbura pe langa casa jucaus, vremea urma sa fie buna. O alta superstitie spune ca daca vezi un paianjen in seara de Halloween, este spiritul unei persoane care ti-a fost foarte apropiata si care vegheaza asupra ta.

HALLOWEEN 2015. O alta legenda spune ca daca in noaptea de 31 octombrie porti hainele pe dos si daca la miezul noptii privesti cerul, poti vedea o vrajitoare.

HALLOWEEN 2015. In Irlanda, tara de unde origineaza aceasta sarbatoare se practica un joc in care se leaga un mar de tocul usii pentru ca apoi sa fie muscat de cei care trec pe sub usa. Traditia spune ca persoanele care reusesc sa ia o gura din fruct vor avea parte de noroc. Totodata, in Anglia se spune ca nu este bine sa mergi la vanatoare de Halloween pentru ca poti rani un spirit care rataceste.

Cunoscuta sarbatoare numita Halloween, celebrata anual in noaptea de 31 octombrie, are origini celtice si a fost raspandita in SUA la sfarsitul secolului al XIX de imigrantii irlandezi.

Radacinile Halloweenului se trag din festivalul Samhain. Celtii considerau ca in ziua de Samhain granita dintre lumea celor vii si lumea de dincolo se slabeste, permitand spiritelor, fie ele bune sau rele, sa o traverseze. Stramosii familiei erau cinstiti si invitati acasa, iar spiritele rele erau indepartate. Se presupune ca aceasta nevoie de a goni duhurile rele a dus la purtatul de masti si costume. Celtii considerau ca deghizandu-se ei insisi in spirite malefice le puteau evita.

Mai multe despre Halloween puteti citi AICI.

foto: transilvaniareporter.ro

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top