Connect with us

Stil

Oamenii de stiinta au descoperit metoda care ar putea opri dezvoltarea cancerului!

Savantii au descoperit o metoda revolutionara in tratarea cancerului, dupa ce o echipa de oameni de stiinta a reusit sa inhibe dezvoltarea proteinei care este vinovata de declansarea a 30 % dintre formele de cancer.

Cercetatorii au incercat sa gaseasca o varianta de a constrange actiunea proteinei RAS timp de mai bine de 30 de ani, iar acum oamenii de stiinta de la Universitatea din Toronto au descoperit o metoda prin care sa „opreasca” proteina RAS, folosind un medicament experimental, descoperire ce ar putea reprezenta un adevarat succes in lupta impotriva cancerului, informeaza Mediafax.

“Timp de cateva decenii oamenii de stiinta au incercat sa inhibe o proteina numita RAS, insa in ciuda eforturilor nu am avut parte de un progres. Dimpotriva, aceasta a fost denumita o proteina indestructibila”, a declarat profesorul Michael Ohh, de la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii din Toronto.

In mod normal, proteina RAS ajuta la dezvoltarea celulelor, insa aceasta poate sa cauzeze si o crestere incontrolabila a celulelor “mutante” sau neregulate. Ca rezultat, RAS joaca un rol important in dezvoltarea unor forme de cancer, in special cel pancreatic.
Profesorul Ohh si echipa sa au descoperit acum o alta proteina, SHP2, ce s-a dovedit a fi extrem de eficienta in inhibarea proteinei RAS.

Astfel, oamenii de stiinta au fost socati sa descopere ca medicamentul ce inhiba proteina RAS, bazat pe SHP2, a redus tumorile pe care a fost experimentat cu peste 80%.

“Rezultatele inhibatorului au fost incredibile – am fost chiar socati! Nimic nu a mai avut un asemenea efect pana acum”, a mai declarat Ohh.

Studiul a fost recent publicat in revista Nature Communications, iar acum oamenii de stiinta vor lucra cu un chirurg de la Universitatea din Carolina de Nord, pentru a incerca medicamentul pe soareci ce au tumori pancreatice asemanatoare cu cele ale oamenilor.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top