Connect with us

Stil

Inventii din Egiptul Antic pe care le folosim si azi

Istoria este plina de perioade care mai de care mai glorioase, iar una din perioadele antice cele mai bogate in dezvoltarea tehnologiei si culturii civilizationale internationale a fost cea a Egiptului stravechi.

Inventii din Egiptul Antic pe care le folosim si azi:

1. HARTIA

Desi chinezii sunt recunoscuti pentru inventarea hartiei, aceasta a aparut mai repede, la egipteni, insa sub o alta varianta. Foile de papirus erau facute din papirus, o planta asemanatoare trestiei, care crestea pe malul Nilului.

CITESTE SI: Ce s-ar intampla daca planeta ar fi lipsita de oxigen timp de doar 5 secunde

2. PREZERVATIVUL

Bineinteles, sub o alta forma. Barbatii din perioada Egiptului Antic se protejau daca nu doreau sa aiba urmasi cu ceva asemanator prezervativului modern, insa din alt material: placenta de la mamifere. Multi antropologi sustin ca barbatii din acea epoca nu stiau ca aceasta este o metoda anticonceptionala si foloseau prezervativul din placenta in scop ritualic.

3. DROPSURI PENTRU RESPIRATIE PROASPATA

Pentru vechii egipteni, o respiratie urat mirositoare era semnalul puternic ca au sau vor avea probleme serioasa cu dintii. Drajeurile pentru protectia danturii si a sanatatii intregii cavitati bucale erau facute din smirna, tamaie si scortisoara.

4. CALENDARUL

Lunile anului le avem astazi datorita egiptenilor. Acestia au determinat ca o luna sa aiba 30 sau 35 de zile, dupa caz, rezultand un total de 12 luni.

CITESTE SI: Cele mai surprinzatoare descoperiri facute de Google Earth. Trebuie sa vezi asta!

5. DRUMURILE PAVATE

Da. Drumurile pavate sunt inventie 100% egipteana. Acestia erau nevoiti sa le construiasca pentru a putea transporta hrana si materialele de constructie in zonele desertice.

Care din inventiile de mai sus te-a surprins cel mai mult? Daca esti curios sa afli lucruri despre alte inventii, lasa un comentariu si noi iti spunem totul despre obiectele pe care le folosesti zi de zi!

Sursa foto: muyinteresante.es

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top