Connect with us
Catastrofă feroviară în Egipt. Două trenuri s-au ciocnit, impact devastator

Externe

Catastrofă feroviară în Egipt. Două trenuri s-au ciocnit, impact devastator

Alertă de gradul 0 în Egipt unde două trenuri s-au ciocnit frontal. Sunt cel puțin 32 de morți. Tragicul eveniment a avut loc în sudul Egiptului.

Catastrofă feroviară în Egipt

Un accident feroviar a luat viața a cel puțin 32 de persoane. Evenimentul a avut loc vineri după amiază î sudul Egiptului. Două trenuri au intrat în coliziune, iar impactul a fost devastator.

Accidentul feroviar a avut loc în apropierea oraşului Sohag, la aproximativ 500 de kilometri sud de Cairo, după cum notează ABC News.

Bilanțul arată 32 de morți și 60 de răniți. Accidentul a fost confirmat de oficiali din cadrul Ministerului Sănătății. La fața locului au fost trimise 36 de ambulanțe care transportă victimele la spitalele din regiune.

Vagoanele trenului au deraiat deasupra unui canal de apă. Din primele informații rezultă că trenurile s-au ciocnit în timp ce circulau cu o viteză medie. În urma impactului două vagoane au fost distruse, iar un al treilea s-a răsturnat.

Autoritățile feroviare egiptene au declarat că accidentul s-a produs după ce o persoană a activat frânele de urgență ale trenului. Vorbim despre un tren de călători care se îndrepta spre orașul mediteranean Alexandria. Trenul s-a oprit brusc și a fost lovit din spate de un alt tren.

Imaginile de la fața locului sunt devastatoare. Persoane încarcerate, mulți decedați și salvatorii care încearcă să-și facă loc printre rămășițe.

Sistemul feroviar din Egipt are o istorie plină de catastrofe

Sistemul feroviar din Egipt are o reputație proastă generată de echipamente prost întreținute și de gestionare defectuoasă. Cifrele oficiale arată că numai în 2017 au avut loc 1.793 de accidente feroviare  în toată țara.

Președintele Abdel-Fattah a declarat că monitorizează situația și că cei responsabili vor fi trași la răspundere.

În 2018, un tren de călători a deraiat în apropierea orașului Aswan din sudul țării. Atunci au fost rănite șase persoane, iar în urma tragediei, autoritățile au decis să-l concedieze pe șeful căilor ferate din țară.

În același an, președintele Abdel-Fattah el-Sissi a declarat că guvernului îi lipsesc aproximativ 250 de miliarde de lire egiptene, (14,1 miliarde de dolari), pentru a revizui sistemul feroviar. El-Sissi a făcut aceste declarații la o zi după ce un tren de pasageri a intrat în coliziune cu un tren de marfă, omorând cel puțin 12 persoane, printre care și un copil.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top