Nu mai arunca cojile de portocala. Vezi ce poti face cu ele!

27.07.2015
Nu mai arunca cojile de portocala. Vezi ce poti face cu ele!

Exista numeroase utilizari medicinale pe care multe persoane nu le cunosc despre cojile de portocala si pe care le putem pune in practica usor si rapid.

CITESTE SI: HARTA FETEI CARE ITI ARATA CU CE BOLI SE LUPTA CORPUL TAU

Medicul Jaishree Bhattacharjee sustine ca multe substante nutritive se regasesc in cojile de portocala. Majoritatea beneficiilor pe care le putem obtine din cojile de potrocala sunt pe baza de uleiuri esentiale care au proietati antiinflamatorii si antimicrobiene. Iata ce poti face cu ele!

1. Tratarea astmului

Praful obtinut din cojile de potrocala ajuta la tratarea asmului, dizolvand mucusul acumulat in sistemul respirator al bolnavului si eleminandu-i crizele de tuse.

2.  Tratarea obezitatii. 

Studiile au aratat ca daca o persoana cu probleme de greutate consuma o coaja de portocala zilnic, aceasta ajuta la diminuarea nivelului trigliceridelor si a colesterolului.

3. Somnifer natural. 

Daca pui pe calorifer cojile de portocala sau daca prepari uleiuri esentiale din ele, poti obtine un sedativ usor si natural care inlatura starile de nervozitate si te ajuta sa dormi bine. Poti incerca sa pui cateva coji de portocala in apa din cada pentru a te ajuta sa te calmezi.

4. Efect aromatic.

Si in bucatarie cojile de portocala sunt bine venite. Poti pune in anumite prajituri coaja de portocala rasa, pentru ca ajuta la inatarirea sistemului imunitar prin aportul de vitamina C ce sa gaseste in compozitia acesteia.

5. Tratamente de infrumusetare. 

Daca ai tenul gras, atunci cea mai ieftina si la indemana metoda o reprezinta coaja de portocala. Incearca sa freci usor coaja de portocala de ten, astfel iti vei echilibra PH-ul pielii iar fata ta va deveni mai fina.

Tu in ce scop ai folosit cohile de portocala?

sursa foto: cuisineandhealth.com