Connect with us
trafic-24092015

Stil

Orase cu cel mai aglomerat trafic din lume. Pe ce loc se afla Bucurestiul

Cinstit vorbind, cu totii ne plangem zilnic ca nu putem ajunge la timp intr-un loc din cauza ca a fost un trafic aglomerat.

Chiar daca ai senzatia ca traiesti intr-un oras cu un trafi aglomerat, cu siguranta exista pe intreg cuprinsul globului localitati care o duc mult mai rau la acest capitol.

Iata un top al specialistilor de la TomTom care realizeaza anual un raport cu cele mai aglomerate orase din punct de vedere al traficului de masini.

1. Istanbul

Este cu desavarsire cel mai aglomerat oras de pe planeta, conform datelor celor de la TomTom. In timpul orelor de varf, in Istambul, un drum de 30 de minute poate dura chiar si mai mult de o ora. Statisticile arata ca anual un sofer din Istambul petrece 125 de ore blocat in trafic. Prin urmare 58% din timp, orasul este supra aglomerat.

2. Ciudad de Mexico

In capitala Mexicului nivelul de aglomeratie ajunge la 55%, cu doar 3 procente mai putin decat in Istambul. Un drum de 30 de minute cu masina in timpul orelor de varf, iti da o intarziere de cel putin 29 de minute. Un sofer pierde anual 110 ore blocat in trafic.

CITESTE SI: POVESTEA NESTIUTA A ORASELOR CARE SI-AU SCHIMBAT NUMELE. VEZI DE CE!

3. Rio de Janeiro

Aici nivelul de aglomeratie ajunge la 51%. Fiecare sofer din Rio de Janeiro petrece in plus 26 de minute pentru un drum de 30 de minute. Anual in metropola Brazilei, un sofer pierde 99 de ore blocat in trafic.

4. Moscova

Nivelul de blocaj din trafic ajunge la 50%. Fiecare locuitor al capitalei Rusiei inarzie 30 de minute pe un drum de 30 de minute. Anual, aici un sofer pierde 109 ore blocat in trafic.

5. Recife

In Recife, nivelul de aglomeratie al traficului este de 45%. In orasul din Brazilia pierzi 27 de minute in plus pe fiecare 30 de minute in timpul orelor de varf. Anual, un sofer sta blocat in trafic 103 ore.

6. Sankt Petersburg

Mama Rusie are in top 2 orase cu trafic extrem de aglomerat. Aici nivelul de blocaj al traficului este de 44%. Se pierd 27 de minute in plus in timpul orelor de varf, media anuala ajungand la 104 ore.

7. Bucuresti

Din pacate pentru noi, nici capitala Romaniei nu face exceptie. In Bucuresti, nivelul de de aglomeratie este de 41%. Conform statisticilor, in timpul orelor de varf, un sofer sta pe loc 27 de minute, pe un drum de 30 de minute. Anual, un sofer roamn din Bucuresti pierde in trafic 103 ore.

Si lista celor de la TomTom continua pana la pozitia 146.

Sursa foto: shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top