Connect with us
Vrei să te lași de fumat? Iată care sunt plantele care îți taie pofta de țigară.

Stil

Plante care te ajută să te lași de fumat. Remediu natural și rapid de a scăpa de acest viciu

Fumatul este un viciu de care scapi greu. Ca să renunți la fumat ai nevoie de foarte mare voință. Atunci când ea lipsește, poți apela la aceste plante care au proprietăți antitabagice.

Plantele care îți taie pofta de țigară

Printre cele mai cunoscute plante care te ajută să scapi de viciu se numără pedicuța, obligeana, menta, salvia, podbalul.

„Pedicuta este prima pe lista adjuvantelor interne recomandate celor care vor să renunțe la țigară, dar și la alcool. Pentru infuzie se pune o linguriță de plantă la o cană cu apă fierbinte, se lasă la infuzat un minut.

Dacă în cazul mentei, salviei putem consuma chiar și un litru de infuzie pe zi, în cazul pedicuței nu se bea mai mult de o cană zilnic. Dacă preferăm tinctura de pedicuță, atunci în funcție de ce concentratie are alcoolul se administrează cinci-zece picături pe zi.

Pentru ca rezultatele să fie dintre cele mai bune, acest tratament trebuie să dureze în jur de 30 de zile. Pedicuța trebuie folosită însă cu precauție. Dacă sunt depășite dozele prescrise, această plantă poate fi toxică.”, explică dr. Cristina Pavel, medic specialist medicină de familie.

Citește și: VEŞTI proaste pentru fumători! Cât costă de azi un pachet de ţigări

Infuziile și tinctura de pedicuță sunt contraindicate femeilor gravide, persoanelor suferinde de insuficiență renală cronică.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top